BiH dijaspora

Iz Građanske inicijative Stuttgart: Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će obilježen i u Stuttgartu

banner

STUTTGART – Prvi mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine bit će svečano obilježen i u Stuttgartu, glavnom gradu njemačke pokrajine Baden-Württemberg, zaključak je sa sastanka rukovodstva Građanske inicijative Stuttgart koji je održan sinoć, u petak, 25. 02. 2022. godine.

Za jedan od najznačajnijih datuma u novijoj historiji Bosne i Hercegovine Građanska inicijativa Stuttgart organizovat će nekoliko interesantnih događaja.

Glavna dešavanja u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine održat će se u nedjelju, 6. marta 2022. godine. Članovi Građanske inicijative i njihovi prijatelji prvo će posjetiti Geislingen i obići mjesto – grofoviju u kojoj je (u srednjem vijeku) živjela bosanska princeza Marija Herzogin von Bosnien. Skup u Geislingenu zakazan je za 11 sati i 30 minuta.

Istog dana, u 15 sati i 30 minuta, u Stuttgartu, na adresi Hofenerstr. 115, u velekoj sali restorana Gecko bit će otvorena izložba slika akademskog slikara Samira DERVIŠEVIĆA.

Sat vremena kasnije, na istom mjestu održat će se tribina, na temu: 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, pogled u budućnost.

Na ovu temu govorit će istaknuti pojedinci i aktivisti BiH iz domovine i dijaspore, među kojima, i: Branko ČEŠLJIĆ (Kakanj, BiH), prof. Adi ČAUŠEVIĆ (Saarbücken, SR Njemačka) i Desa DELIĆ (Minhen, SR Njemačka), plus gosti iznenađenja.

Građanska inicijativa Stuttgart je asocijacija građana Bosne i Hercegovine i njihovih prijatelja u SR Njemačkoj koja je 22. januara 2022. godine u Stuttgartu organizovala veoma uspješan skup podrške Bosni i Hercegovini, pod nazivom Svi za BiH, BiH za sve!

Zainteresovani za učešće na spomenutim događajima, za aktivnosti i članstvo u ovoj asocijaciji, sve informacije mogu dobiti i putem E-maila: info@gi-stuttgart.de

H.H.

Related posts

Obavijest za bh.dijasporu: Evo do kada traju prijave za glasanje na izborima

BHD Info Desk Administrator

Minhen: KUD Behar predstavio svoj rad

Linz: Predstavljanje knjige Žena-žrtva rata  

Leave a Comment