Muzika

Armin Muzaferija priprema ljetnu turneju, dobio i poziv za učešće na svjetskim world festivalima

banner

Armin Muzaferija je nakon Mostara održao uspješan koncert u Banovićima. Naš umjetnik sa svojim bendom nastupio je u punom Radničkom domu u Banovićima, a koncert je trajao 90 minuta. 

– Sve je bilo na vrhunskom nivou, tako da je publika zadovoljna napustila Radnički dom. Dobio sam veliki broj čestitki od kolega, ali i prijatelja koji su u Banoviće došli iz cijelog Tuzlanskog kantona. Koncert sam započeo sa “Džehvom”, a njegov najemotivniji dio bio je prilikom moje interpretacije pjesme “Studen vodo”. Na repertoaru se tradicionalno našlo i nekoliko naših lijepih sevdalinki – kaže Armin.

Muzaferija neće imati puno vremena za odmor i zajedno sa svojim bendom već sutra putuje u Njemačku, gdje ih očekuju koncerti u Ahenu i Biefeldu.

– Polako se pripremamo za ljetnu turneju. U planu su gostovanja po BiH i širom Evrope. U junu ću ponovo nastupati u Njemačkoj, a imamo i dogovorene koncerte u Norveškoj. Pripremamo i veliki koncert u Tuzli. Ljeto će biti radno i termini su skoro popunjeni do kraja godine. Imam i pozive da učestvujem na velikim festivalima world muzike. Naravno, ne smijem zaboraviti i na rad u studiju i do kraja godine obećavam da ću objaviti barem jednu kompoziciju – govori Muzaferija.

P.R.

Related posts

Najbolje za kraj: „Bijelo dugme“ zatvorilo “Balkan music festival” na Jahorini

BHD Info Desk Administrator

Britanski muzički magazin Songlines, dodijelio nagradu “The Best of Europe” Damiru Imamoviću

BHD Info Desk Administrator

Alen Hrbinić spojio ugodno s korisnim, odmarat će i snimati spotove u BiH i Crnoj Gori

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment