Sport

Evo na kojim TV kanalima možete gledati utakmicu Finska – Bosna i Hercegovina

banner

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine otupovala je u Helsinki, gdje sutra na Olimpijskom stadionu igra prvi meč UEFA Lige nacija protiv Finske.

Utakmica Finska – Bosna i Hercegovina se igra u Helsinkiju na Olimpijskom stadionu sa početkom u 18 sati. 

Pet puta selekcija BiH je igrala protiv Finaca do sada. Bh. reprezentacija pobijedila je dva puta. U oktobarskim kvalifikacijama za EURO BiH je pobijedila 4:1. A 2004. u prijateljskom meču bilo je 1:0. S druge strane Finska je slavila u posljednjem okršaju na Bilinom Polju 1:3 u kvalifikacijama za SP u Katar. Finci su bili bolji i u junu 2019. godine, kada se igrala utakmica kvalifikacija za EURO. Podjela bodova viđena je u Helsinkiju 24. marta prošle godine. Meč je završen 2:2 u okviru kvalifikacija za SP.

Obezbijeđen je i direktan prenos ove utakmice i to na kanalu BHT1. Nedavno je u Sarajevu između BH Telecoma d.d. Sarajevo i Radiotelevizije Bosne i Hercegovine svečano potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih takmičenja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine.

Osim BHT1, još niz TV stanica prenosi ovaj meč, listu pogledajte ispod:

BHDINFODESK

Related posts

Robert Prosinečki iz klupske izolacije u Turskoj: Tko je taj Medunjanin?! Ma dajte, molim vas…

Editor

Klub u kojem igraju ribari, poštari i učitelji izborio grupnu fazu Konferencijske lige

Urednik BiH Info Desk

Bosanac je danas trener u stručnom štabu Švicarske: “Zahvalnije je raditi sa ženama, nego sa muškarcima”

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment