BiH

Četiri godine od ubistva sarajevskih policajaca Šehovića i Vujinovića: Tužilaštvo KS bez optužnice

banner

Četiri godine od svirepog ubistva dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića Tužilaštvo KS koje vodi istragu i postupajuće tužiteljice nisu podigle optužnicu protiv osoba koje se dovode u vezu sa izvršenjem ovog zločina koje je zaledilo bh. javnost. O svim propustima tokom same istrage sada je suvišno i govoriti, ali porodice ubijenih policajaca zaslužuju istinu i zrnce pravde da će počinioci odgovarati za brutalno ubistvo. Iza obojice policajaca ostale su supruge i djeca. Četiri godine se pitaju zašto su morali biti ubijeni, ali im niko ne daje odgovor.

Podsjećamo, oni su službenim automobilom na Alipašinom Polju u rano jutro 26. oktobra 2018. godine naišli na automafijaše koji su pokušavali ukrasti bijeli golf hrvatskih registarskih oznaka. Zašto su automafijaši otvorili vatru na policajce koji nisu stigli upotrijebiti ni službeno oružje do danas je nepoznanica. 

Iako se u pritvoru nalaze tri osobe koje se dovode u vezu sa ubistvom Šehovića i Vujinovića Tužilaštvo KS još ne podiže optužnicu. Obavljen je niz pretresa kako bi se pronašli dokazi i oružje iz kojeg je pucano kobnog jutra. 

U pritvoru su odranije Aleksandar Macan i Marko Trifković Žižan, a iz Njemačke je krajem jula izručen Sava Marinković. Njih trojica su bili zajedno na licu mjesta. Izvještajem koji je MUP KS početkom novembra 2021. godine predao Tužilaštvu KS obuhvaćeno je šest osoba od kojih se neke ne nalaze u BiH. 

U organizaciji Sindikata Uprave policije MUP KS danas će biti održan Memorijalni turnir “Adis & Davor”, u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad Sarajevo. U 11 sati bit će položeno cvijeće na spomen-ploču ubijenim policijskim službenicima na mjestu ubistva u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo, a delegacije će cvijeće položiti i na mezarju odnosno groblju gdje su ukopani Šehović i Vujinović. 

Patria

Related posts

Markale: Prije 30 godina, srpska agresorska granata ubila je 68 nedužnih Sarajlija

Urednik BiH Info Desk

Nevakcinisani iz Bosne i Hercegovine mogu putovati u ove države

Editor

Afera Respiratori: Podignuta optužnica protiv Novalića, Solaka, Hodžića i Miličević

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment