Sport

Sjedeća odboka: Zmajevi srebreni na Svjetskom prvenstvu, Iranu zlato

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci poražena je večeras od selekcije Irana u finalnom duelu Svjetskog prvenstva u Sarajevu. Iranci su u finalu uvjerljivo slavili sa 3:0 i osvojili osmu titulu svjetskog prvaka, dok su naši Zlatni momci svojoj trofejnoj kolekciji dodali još jednu srebrnu medalju. 

Obje ekipe su na putu do finala ostvarile sve pobjede, s tim što Iran nije izgubio nijedan set, dok je naša selekcija u meču sa Sjedinjenim Državama izgubila jedan.

U grupnoj fazi izabranici Ifeta Mahmutovića igrali su protiv Srbije 3:0, Sjedinjenih Država 3:1, te Japana 3:0. U nastavku takmičenja ostvarene su pobjede protiv Hrvatske 3:0, Kazahstana 3:0 te Egipta 3:0 u polufinalu. Iran je u grupnoj fazi slavio protiv Iraka, Kazahstana i Hrvatske, dok su u nastavku takmičenja pobjeđivali Japan, Sjedinjene Države te reprezentaciju Brazila.

Svjetsko prvenstvo u sjedećoj odbojci u Sarajevu po mnogima je najbolje organizovano ikada. Pojedinci čak kažu kako je organizacija ovog takmičenja u rangu Paraolimpijskih igara. U glavni grad Bosne i Hercegovine doputovalo je 29 timova iz 20 zemalja koji su se takmičili u muškoj i ženskoj konkurenciji.

BHDINFODESK

Related posts

Bosanci iz Linza plasirali se u “UEFA Futsal Champions League”

Urednik BiH Info Desk

Definitivno: Rijad Kobiljar nastavlja karijeru u Olimpiji iz Ljubljane

BHD Info Desk Administrator

Odbojkašice Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u teškoj grupi

Editor

Leave a Comment