Bosnia Appeal

Najljepši konvoj krenuo iz Tuzle za Tursku i Siriju koji će obradovati mališane pogođene zemljotresom

banner

U organizaciji Međunarodnog foruma solidarnosti „EMMAUS“ krenuo je humanitarni konvoj pomoći iz Tuzle za stanovništvo Turske i Sirije pogođeno nedavno zemljotresom.Ukupno 8 kamiona su odvezli 33.500 paketiča koje su za svoje vršnjake u okviru akcije „Djeca djeci prkupili učenici srednjih i osnovnih škola i vrtića Tuzlanskog kantona.Uz dječije pakete konvoj je odvezao i oko 28 tona druge robe.Učenici Osnovne škole „Brijesnica Velika“ uručili su vozačima autobusima paketiče za svoje vršnjake u Turskoj.
-Lijepo je da naša djeca pomažu nekoj drugoj djeci u unesrećenoj na području svojim vršnjacima.Potpisao sam nedavno i Odluku kojom smo kao Tuzlanski kanton izdvojili 400.000 KM –a za pomoć Republici Turskoj, ali mi je mnogo značajno da su i moja djeca zajedno sa hiljadama djece sa područja našeg kantona učestovala – istakao je premijer TK , Irfan Halilagić, koji je prisustvovao ispraćaju konvoja za Tursku i Siriju.

Ispraćaju konvoja zahvalio se Međunarodnom forumu solidarnosti „EMMAUS“ na organizaciji, te vlasnicima autoprevoznim kompanijama na ustupanju svojih vozila i osoblja koji će vozit kamionom u Tursku i Siriju.
Posebnu zahvalnost na odlasku konvoja uputio je ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog Kantona Ahmed Omerović koji je bio na ispraćaju konvoja. Prijevoz paketića smo organizovali sa punktovima koje su odredile škole do centralnog magazina i smatram da je ovo jedan od najljepših konvoja koji će obradovati mališane pogođene zemljotresom-kazao je ministar Omerović.

Iz Međunarodnog foruma solidarnosti „EMMAIUS“ su se zahvalili djeci za humanitarnu pomoć ua Tursku i Siriju.
               

Duška REBIĆ

Related posts

Budimo humani: Pomozimo Adaleti Husić 31-godišnjoj djevojci iz Mostara

Editor

“Merhametovi” kurbani u BiH, Mekki i Australiji

BHD Info Desk Administrator

Our Kids Foundation London: Organizuje humanitarni koncert uz muziku Marka Govorčina

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment