Bosnia Appeal

RAMAZANSKA DONACIJA: AKOVA GRUPACIJA DONIRA 35000 kg PILETINE I MESNIH PRERAĐEVINA

banner

Akova Grupa je otpočela tradicionalno isporuku ramazanske donacije. Već punih 20 godina ova kompanija donira raznim udruženjima širom BiH svježu i zaleđenu piletinu, te mesne prerađevine. Ova društveno odgovorna kompanija svaku godinu za vrijeme Ramazana posebnu pažnju posvećuje socijalno-ugroženim kategorijama stanovništva. Tako i ove godine donira raznim udruženjima čija je osnova humanitarno djelovanje. Ovogodišnja donacija u vrijednosti od 200.000 KM je već krenula prema šezdeset dva udruženja, a preko njih do krajnjih korisnika. 

U saradnji sa velikim brojem organizacija i udruženja u BiH i ove godine u mjesecu Ramazanu dajemo svoj doprinos kako bi olakšali i bar malo uljepšali dane onima kojima je pomoć najpotrebnija. Donirali smo udruženjima sa područja cijele BiH koja su nam se obratila za pomoć. Količina i vrsta robe je podijeljena prema broju članova i tipu udruženja u smislu da li se radi o javnoj kuhinji, spremaju se obroci i slično. Trudili smo se da nikoga ne izostavimo. Isporuka donacije je već krenula ove sedmice i očekujemo da će biti završena u narednoj“  – izjavila je Emina Džafić Krpan, Marketing Direktor Akova Grupe.

Ramazan je mjesec milosti, ljubavi i međusobnog pomaganja. Podsjeća nas da budemo darežljivi i da ne zaboravimo one koji su u potrebi. 

Istinsku radost nam predstavlja njegovanje vrijednosti dobročinstva i pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva. Iskrenu zahvalnost upućujemo i našim kupcima koji nas podržavaju kroz kupovinu naših proizvoda, te zajednički osiguravamo podjelu donacije onima kojima je to najpotrebnije. Takođe se zahvaljujem i našim uposlenicima koji su uložili dodatne napore kako bi uspjeli proizvesti dovoljne količine hrane za podjelu“ – dodaje Emina.

Kao najveći proizvođač proizvoda od pilećeg mesa na domaćem tržištu, Akova Grupa je kompanija koju čine tri komplementarne kompanije. Prodajno – distributivna kompanija Akova Impex Sarajevo, industrija mesnih prerađevina Ovako iz Sarajeva, te kompanija za proizvodnju svježeg i zaleđenog pilećeg mesa Brovis Visoko. Grupacija u svom portfoliju ima preko 200 različitih proizvoda a svi proizvodi, uključujući i piletinu, prodaju se pod prepoznatljivim brendom “Ovako”. Za preko dvadeset godina rada Akova grupacija je iznjedrila veliki broj brendova koji su prepoznatljivi ne samo na tržištu BiH već i u regiji.

P.R.

Related posts

BBI i SECURITAS BH uručili donaciju KCUS

Stipendije bh. udruženja u Austriji za djecu povratnika u Srebrenicu

BHD Info Desk Administrator

Žalosno: Nakon dva mjeseca provedenih u londonskim frižiderima, proteklog vikenda rahmetli Razija Fazlić je našla svoj smiraj

Editor

Leave a Comment