BiH

Danko Kajganić brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH, uhapšen je jučer u Banjoj Luci: Krao auta i iznuđivao novac

banner

Brat Milanka Kajganića, glavnog tužioca Tužilaštva BiH, Danko Kajganić uhapšen je jučer u Banjoj Luci, potvrđeno je za Raport.

On je uhapšen u akciji koji je provodilo Tužilaštvo Posavskog kantona i to zbog krađe automobila i iznude.

Kako je Raportu rečeno, krađe su izvršene na području Odžaka, a Kajganić je uhapšen u Banjoj Luci.

MUP RS je saopćio da je pored Kajganića uhapšena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24.05.2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, lica A. G. i D. K. oba iz Banjaluke, oduzete predemete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela ‘Teška krađa’ u nadležnost i dalje postupanje.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banjaluka u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi sa dopisom Policijske uprave Odžak u vezi krivičnog djela ‘Teška krađa’ izvršeno dana 13.04.2023. godine na području opštine Odžak, kojom prilikom je otuđeno putničko vozilo marke ‘Jaguar’”, saopćeno je.

Preduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G., D.K. koja su 24.05.2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela. Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Sve mjere i radnje preduzete su u saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona Orašje.

Izvor: Uhapšen brat glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Krao auta i iznuđivao novac (raport.ba)

Related posts

Zajednička izjava: Bećirović, Komšić, Izetbegović, Nikšić, Forto, Konaković, Efendić i Ogrešević – Državna imovina je iznad svega

BHD Info Desk Administrator

Univerzitet u Tuzli promovisao 27 doktora nauka

Editor

MVP BiH o istupu Dodikovih ambasadora

Editor

Leave a Comment