BiH dijaspora

Ministar Elmedin Konaković u službenoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske

banner

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, u okviru službene posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, razgovarao je sinoć, 12. juna 2023. godine, tokom radne večere sa zastupnicom i predsjednicom svestranačke parlamentarne grupe za Bosnu i Hercegovinu u Britanskom parlamentu Aliciom Kearns i  predsjedavajućim organizacije “Remembering Srebrenica” iz Velike Britanije Waqarom Azmijem.

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovine te globalnim sigurnosnim izazovima. Razmatrani su daljnji modeli pomoći Ujedinjenog Kraljevstva našoj zemlji. Naglašeno je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski. Posebno je istaknut kontinuiran i intenzivan politički dijalog i sadržajna saradnja u brojnim područjima.

Ministar Konaković je izrazio zahvalnost sagovornicima na potpori i pomoći koju godinama pružaju BiH kao i na aktivnostima koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini te im je tokom susreta uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

Ministar će u sklopu službene posjete Londonu imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu.

MVP

Related posts

St. Louis: Američki policijac rodom iz BiH nagrađen za doprinos lokalnoj zajednici

BHD Info Desk Administrator

Cirih: BiH dijaspori predstavljena platforma probosanskih partija iz RS

Urednik BiH Info Desk

Magistar Senad Jušić na čelu policije u Sloveniji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment