Sport

Reprezentacija BiH u električnom pikadu osvojila treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji

banner

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u električnom pikadu osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu koje je proteklih dana održano u Sloveniji.

Naš tim u sastavu Mirsad Metović, Senad Avdić, Alihajder Hadžipašić, Suad Selmanović, Vahid Omerčić i Malčo Đuhić u duelu za treće mjesto pobijedio je najbolje igrače električnog pikada iz Belgije. Naša reprezentacija je u polufinalu izgubila od Njemačke, koja je u finalu poražena od Hrvatske. U pojedinačnom takmičenju u jednoj disciplini Alihajder Hadžipašić je osvojio prvo mjesto, Suad Selmanović drugo mjesto, Malčo Đuhić deveto mjesto i u parovima Vahid Omerčić je osvojio drugo mjesto. 

– Ovo je najveći uspjeh BiH u električnom pikadu. Na EP su učestvovala 1.262 takmičara iz 16 zemalja. U kvalifikacionim duelima bili smo bolji od Austrije i San Marina. U osmini finala smo pobijedili Švedsku, a u četvrtfinalu domaćine iz Slovenije. Ova ekipa je napravila vrhunske rezultate, a, nažalost, u maju je umro jedan od naših najboljih igrača Jasmin Beganović kojem smo posvetili osvojeno treće mjesto na EP – poručuju iz reprezentacije BiH u električnom pikadu.

Pikado je jedan od sportova koji posljednjih godina ima veliku popularnost širom svijeta. Veliki turniri pune dvorane i donose odličnu atmosferu. Igrači su prave zvijezde, a sve se prati u televizijskim prijenosima.

P.R.

Related posts

Everton potvrdio transfer Asmira Begovića

Urednik BiH Info Desk

Direktor US Soccer Education Erick French: Ponovo sam se uvjerio da su Bosanci i Hercegovci izuzetno talentovana fudbalska nacija

Urednik BiH Info Desk

Bosanka u svojoj kategoriji prva na svjetskoj rang listi u Taekwondou

Editor

Leave a Comment