BiH

Učenici iz Tuzle osvojili 22 medalje na međunarodnoj naučnoj olimpijadi

banner

Učenici Richmond Park Međunarodne osnovne i srednje škole Tuzla ostvarili su izuzetne rezultate, osvojivši ukupno sedam zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih medalja na 15. međunarodnoj olimpijadi naučnih projekata BOSEPO, koja je održana 8. i 9. decembra u Sarajevu.

Svoje projekte učenici su predstavili u nekoliko kategorija: Energija i inžinjering, IT & Hardware control, Zaštita okoliša, Health science i Kratki film, a koje su pripremali uz mentorstvo profesora i nastavnika.

Osvajanjem medalja na BOSEPO-u učenici su ostvarili pravo učešča na drugim međunarodnim takmičenjima koja će se održati tokom 2024. godine širom svijeta kao šo su: Genius olimpiada i I-Sweep takmičenja u SAD-u, Infomatrix u Rumuniji, Inespo u Holandiji, Science expo u Belgiji i dr.

Bosanskohercegovačka olimpijada naučnih projekata BOSEPO takmičenje je u kojem mogu učestvovati svi učenici od 10 do 19 godina, koji pohađaju osnovne i srednje škole u Bosne i Hercegovini, ali i iz drugih država svijeta. Cilj ovog takmičenja je promocija značaja i vrijednosti nauke i tehnologije, kroz koju učenici stiču znanja u izradi naučnih radova, te istovremeno potiče talentovane mlade ljude da se bave naukom, saopćeno je iz Richmond Park Međunarodne osnovne i srednje škole Tuzla.

Fena

Related posts

Suvada Selimović na BBC-ijevoj listi 100 utjecajnih i inspirativnih žena u 2022. godini

BHD Info Desk Administrator

Pogodio u “sridu”?: Pismo „non-paper“ Željka Komšića Briselu i brzi odgovor više ambasada

Editor

Na  Panonska jezera u Tuzli stižu turisti iz cijeloga svijeta

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment