Sport

Faris Konjhodžić član Nacionalnog karate tima Kraljevine Švedske: Uvijek bi izabrao svoju Bosnu i Hercegovinu

banner

Faris Konjhodžić, porijeklom iz Bosne i Hercegovine trenutno nastanjen u Švedskoj je petnaestogodišnjak koji je osvojio značajno drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji Kumite kadet 70 kg na međunarodnom takmičenju u Kopenhagenu koje obuhvata cijelu Skandinaviju ali i Estoniju, Englesku, Irsku, Škotsku, Belgiju i Italiju.

Konjhodžić je za N1 ispričao impresije nakon ovog takmičenja.

“Ove pobjede i titule znače da se naporan rad i trud isplate, a samopuzdanje je svakim danom sve veće”, rekao je on za N1.

Ustupljena fotografija

Na pitanje šta bi uradio kada bi bio pozvan da nastupa za svoju Bosnu i Hercegovinu, Faris je rekao:

“Uvijek bi izabrao svoju Bosnu i Hercegovinu, ali dok ne bude morao birati nastavit ću vrijedno raditi u svom klubu Stokholmu, jer su me od prvog dana prihvatili objeručke i mnogo su uložili u moje treninge i znanje, posebno trener Jimmy Haag”, kazao je on za N1.

Ustupljena fotografija

Faris je inače državni prvak Švedske u svojoj kategoriji Kumite kadet +70 i osvajanjem ove titule postao je članom Nacionalnog karate tima Kraljevine Švedske.

Ustupljena fotografija

Iste titule, samo u kategoriji Tim Kumite kadet Faris je osvojio sa svojim klubom United Sportcentar iz Štokholma. Ovaj klub iz Štokholma najtrofejniji je klub u Kraljevini Švedskoj. Faris je član ovog kluba nesto više od godinu dana, ali je uz zalaganje i veliku podršku kluba uspio ostvariti ove značajne rezultate.

Ustupljena fotografija

Related posts

Ovdje možete gledati utakmicu BiH – Kuvajt

Editor

Odbojkašice Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu u teškoj grupi

Editor

Selektor Starčević objavio spisak mladih reprezentativaca za utakmicu s Njemačkom

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment