BiH dijaspora

IZBSA: Objavljen konkurs za dodjelu priznanja “Ćamil-ef. Avdić” za 2024. godinu

banner

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) objavila je Konkurs za dodjelu priznanja “Ćamil-ef. Avdić” za 2024. godinu.

Priznanje “Ćamil-ef. Avdić” dodjeljuje se pravnim i fizičkim licima za životno djelo i izuzetan doprinos vjerskom životu, radu i djelovanju Bošnjaka koji su svojim radom i odnosom prema radu doprinijeli ugledu Islama i Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, kao i za izuzetan doprinos pisanoj riječi, obrazovnoj i općoj afirmaciji Bošnjaka, te intelektualnom i materijalnom angažmanu za vjeru Islam, Bošnjake i društvo.

Inicijativu i prijedlog za dodjelu ovog priznanja mogu podnijeti organi na svim nivoima Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike, te druge bošnjačke organizacije koje svojim radom i djelovanjem doprinose afirmaciji vjere Islama, nacije, kulture i tradicije Bošnjaka.

Inicijativa i prijedlog se podnosi u pisanom obliku i mora sadržavati: ime i prezime, ime roditelja, datum rođenja, mjesto i državu rođenja, državljanstvo, kontakt informacije (adresa, telefon i e-mail) i odogovarajuće obrazloženje prijedloga.

Ako se zahtjev podnosi na ime organizacije, prijedlog mora sadržavati naziv pravnog lica ili organizacije, adresu sjedišta pravnog lica, telefon i e-mail, osnovne podatke o pravnom licu ili organizaciji, te odgovarajuće obrazloženje prijedloga.

Priznanje “Ćamil-ef. Avdić” može se dodijeliti i posthumno i predaje se članovima porodice te osobe.

Komisija za dodjelu priznanja će po isteku konkursa razmatrati sve pristigle prijedloge te ima pravo da provjeri dostavljene podatke, zatraži dodatna objašnjenja, podatke i mišljenje, te kontaktira i razgovara sa prijavljenim kandidatima.

Konačnu odluku o dodjeli prizanja komisija će pisanim putem obavijestiti sve kandidate najkasnije deset dana prije svečane dodjele priznanja koje će biti upriličena na 27. susretima Bošnjaka Sjeverne Amerike od 30. augusta do 1. septembra 2024. godine u Dallasu, TX.

Sve prijave se šalju putem pošte na adresu: IZBSA 13246 N. 23rd Ave, Phoenix, AZ 85029 ili putem e-maila: mail@izbsa.com

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA)

Related posts

Ispovijest Alena Hodžića iz Petrinje: Kako sam prebolio koronavirus

Urednik BiH Info Desk

Vratio se iz Londona u BiH: Otišao sam kao seljak, vratio sam se kao lord

Urednik BiH Info Desk

Otvoreno pismo Pokreta „MOST 21“ bosanskohercegovačkoj dijaspori

Leave a Comment