Sport

POWER SOCCER ACADEMY ORGANIZUJE “PRO TOUR” U ZEMLJI GAUČOSA: Samo najbolji će ići u Argentinu

banner

Nedavna kratka informacija  da fudbalska-soccer  akademija iz Amerike organizuje kamp sa talentovane fudbalere u zemlji Maradone i Mesija, dakle u Argentini, izazvala je našu novinarsku radoznalost.

Zahvaljujući interentu više  ni Amerika a ni Argentina nisu tako daleko, kockice  su se polahko sklapale i došli smo do glavne karike-organizatora kampa Saše Kostića nekadašnjeg fudbalera mnogih timova iz bivše nam zajedničke domovine, a sada uspješnog  trenera u Americi.  Inace u  Kostićevom CV. Izmedju ostalog  piše da ima FIFA licencu, Pro-A- licencu u Brazilu, Premijer licencu Amerike, Internacionalnu licencu u Engleskoj. Kao rezultat dugogodišnjeg rada, iskustva i stalnog fudbalskog usavršavanja Saša Kostić  je takodje  prošle godine  magistrirao u Americi i stekao   zvanje” Master of sport science”  te “Master in Soccer coaching education”. Saša je trenutno sportski direktor u Power Soccer Academy (PSA) iz Michigana koja je zvanični organizator kampa u Argentini.

O ovom interesantnom projektu Saša kaže: “Kao rezultat naše stalne internacionalne saradnje sa akademijama iz mnogih zemlja i ove godine  Power Soccer Academy  organizuje “PRO TOUR” u Argentini u martu 2017. za fudbalere rodjene 1998 1999, 2000 i 2001. Plan je  da sastavimo nas “PSA”  tim koji će se suprostaviti svojim vršnjacima tokom boravka u Argentini. Šansu da udju u “PSA”   tim imaju mladi fudbaleri koji  zadovoljavaju naše kriterijume, znači koji su  u mogućnosti da isprate profesinalnu metodologiju treninga, odgovore intenzitetu igre na tom nivou te uspešno reprezentuju Akademiju.  Jednostavno vršit ćemo selekciju i samo najbolji će ići u Argentinu. Ipak idemo u zemlju gdje se igra vrhunski fudbal i želja nam je da im pokažemo da širom svijeta ima dosta talenata.”

Većina mladih igrača na ovakvim turnirima i kampovima dobije šansu da budu “vidjeni” od strane velikog broja skauta i trenera, da li je to slučaj i sa ovim kampom : “Naši partneri iz  Aregentine su za ovaj kamp pripremili izuzetno kvalitetne stručnjake koji će dodatno raditi sa momcima, iz iskustva znam da probne utakmice na ovom kampu gleda na desetine trenera, skauta i mendjera i naravno da je to šansa za talentovane fudbalere da pokažu svoj kvalitet i budu zapaženi od strane struke.”

Svi zaintersirani mladi fudbaleri koji žele da svoje fudbalsko znanje oprobaju pred stručnjacima iz  Argentine prigodnu brošuru i način prijave mogu dobiti na web stranici Power Soccer Academy  na linku,   http://www.psamichigan.com/index.php/16-fp-rnp/35-psa-pro-tour-2017

Osim toga zaintersirani fudbaleri sa Balkana i  dijaspore na našem jeziku za informaciju više mogu direktno kontaktirati Sašu Kostića na njegov mail ili  telefon :PSA Director of coaching  Sasa Kostic     coachskmsa@outlook.com      727-239-8350  ;   906-273-0955

 

Tekst  i foto :

Namik Alimajstorović

 

Related posts

Selektor reprezentacije BiH Vedran Bosnić, proglašen najboljim košarkaškim trenerom u Belgiji

Editor

Ubojiti golgeter Elvir Ibišević(20) potpisao trogodišnji ugovor sa slovenačkim prvoligašem Celjem

Nedžad Husić nastupa na finalnom Grand Prix turniru u Manchesteru

Editor

Leave a Comment