Sport

Vikend druženje Bosanaca i Hercegovaca u Australiji/ Melburne domaćin tradicionalnog Victorijanskog fudbalskog turnira

 

Fudbalski klub Bosnia  Melbourne 15/16. aprila domaćin je   tradicionalnog     Victorijanskog Bošnjačkog  turnira koji počinje u 9. sati ujutro na terenima ovog tima (Churchill Avenue BRAYBROOK –  Skinner Reserve)

Do sada, učešće na ovom druženju Bosanaca i Hercegovaca u Australiji potvrdile su ekipe BH Centar Springvale, Djerzelez, KUD Dandenong i F.K. Podrinje. Specijalni gost na turniru je  počasna konzulica  Bosne i Hercegovine u NSW Džemila Gabriel Talić koja će i otvoriti takmičenje.

Pored sporta ovaj turnir ima za cilj i druženje naših ljudi a programom su predvidjene dvije muzičke zabave, potom disco za one mladje  i svečana podjela medalja i trofeja.

Obzirom da je ovo izuzetno zahtjevan program, dobrodošla je svaka pomoć  volontera, detaljne  informacije o kompletnom turniru i programu, možete dobiti na : melbournebosna.com potom  facebook profilima   Maribyrnong Greens FC  ili  Bosna Melbourne te pozivom na broj 0413 922 065.

BHDINFODESK

Related posts

Direktor US Soccer Education Erick French: Ponovo sam se uvjerio da su Bosanci i Hercegovci izuzetno talentovana fudbalska nacija

Urednik BiH Info Desk

Louisville – Kentucky: Bivši legendarni fudbaler i trener FK Sarajevo Zijad Švrakić specijalni gost BALKAN SOCCER CAMPA

Urednik BiH Info Desk

Prijateljska utakmica Danska i BiH: TV prenos možete pratiti na…

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment