Bosnia Appeal

Bosnia Appeal u akciji: Pogledajte u kakvim uslovima žive – obezbijedimo porodici Seferović život dostojan čovjeka

banner

Molimo vas, izdvojite nekoliko minuta, nemojte čitati samo naslov, pročitajte cijeli APEL, pogledajte snimku i fotografije, sigurni smo da ćete nam se nakon toga pridružiti i pomoći ovoj familiji.

Teško oboljeli Dževad Seferović sa suprugom Nesibom i malodobnim sinom Minelom živi u  Poriječanima kod Visokog u jednoj neuslovnoj staroj oronuloj kući, gdje uslovi za život nisu ni blizu života dostojnog čovjeka.

Kompletna familija živi od 230 KM Dževadove mjesečne invalidnine. Naime, glava porodice je već desetak godina gotovo nepokretan, Dževadove ruke su doslovno oduzete,

a bolest je nastupila kao posljedica nekoliko operacija kičme. Nažalost, i pored dobre volje, on nije u mogućnosti zaraditi da prehrani svoju familiju i da mu nije supruge Nesibe, teško bi se mogao okupati, obrijati, prohodati, pa čak i normalno jesti. Seferovići borave u izuzetno trošnoj kući koja prijeti da se svakog trenutka uruši na njihove glave, drugog izbora nemaju, a niti novca za obnovu ovog trošnog objekta. Pošto slike više govore od riječi, pogledajte fotografije u prilogu te prigodnu humanitarnu emisiju koja govori o njihovom slučaju

ISTINA TV https://www.youtube.com/watch?v=PEC3QNQfiwA&feature=youtu.be

U želji da pomogne ovoj familiji, humanitarna organizacija iz Birminghama (Engleska) pokreće humanitarnu akciju “OBEZBIJEDIMO PORODICI SEFEROVIĆ ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA” te moli sve naše građane u Bosni i Hercegovini i dijaspori , sva udruženja i humanitarne organizacije sa bh. predznakom, potom građevinare i trgovine građevinskim materijalom u domovini, da nađu načina i POMOGNU. Glavni cilj akcije je prikupiti sredstva i materijal za obnovu porodične kuće porodice Seferović u Poriječanima kod Visokog.

Svi oni koji žele uzeti učešća u ovoj humanitarnoj akciji za dodatne informacije mogu se obratiti direktno porodici Seferović ili humanitarnim organizacijama ISTINA TV (email: Munira Džabija: munira.dzabija@gmail.com) te Bosnia Appeal (Bosnia Appeal:bbosniaappeal@gmail.com )

Kontakt: Porodica Seferović tel.: 00387 (0)62 856 442, Mail: nesibas2017@gmail.com

Račun: Dževad Seferović

Gornji Poriječani br. 9, 71 300 Visoko

Acc.No (IBAN) BA391542139920823565

SWIFT: UPBKBA22

Beneficiary Banks: Intesa Sanpaolo Banka DD, Bosna i Hercegovina, Obala Kulina Bana 9A, 71 000, Sarajevo

BHDINFODESK

Related posts

MFS-EMMAUS: STIPENDIRANJE JETIMA U BIH

Editor

Počelo potpisivanje peticije “Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama, pa ko uplati – uplati”

Urednik BiH Info Desk

Miralem Pjanić pozvao sve dobre ljude da se uključe u projekat Roditeljske kuće

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment