Bosnia Appeal

MFS-EMMAUS: UČESTVUJTE U NAŠOJ ZIMSKOJ KAMPANJI

banner

„Ogrjev za socijalno osjetljive“

Dolaskom hladnijih zimskih dana, MFS-EMMAUS je suočen sa sve većim brojem molbi socijalno osjetljivih osoba koje oskudijevaju sa ogrjevom jer se obično radi o porodicama koje zbog malih ili nikakvih primanja nisu u mogućnosti da nabave drva za zimu.

Sve više zahtjeva dolazi od teško bolesnih i nepokretnih osoba, koje su zbog prirode bolesti konstantno na jednom mjestu, a u hladnim prostorijama je nemoguće očuvati i onako narušeno zdravstveno stanje tih osoba.

Znamo da je svake godine pored hrane, i ogrjev jedan od ključnih faktora. Već smo kalendarski zagazili u jesen, a hladniji dani su već nastupili, stoga pokrećemo akciju prikupljanja sredstava kako bi topliju zimu dočekalo što više naših korisnika.

Cijene ogrjevnog drveta, obzirom i na veliku potražnju za istim u regionu vrtoglavo rastu. Bojimo se da će u veoma kratkom periodu, naročito sa dolaskom hladnijih dana biti teže nabaviti ogrjev po trenutnoj cijeni na tržištu.

Uključimo se svi i obezbijedimo topliju zimu za ljude kojima je pomoć zaista potrebna. Sjetimo se starih i iznemoglih koji od minimalnih penzija jedva obezbijede lijekove kao i samohranih majki što svim naporima pokušavaju iškolovati svoju djecu.

UČESTVUJTE U NAŠOJ ZIMSKOJ KAMPANJI

Uplatite sredstva na žiro račun sa naznakom „Ogrjev za socijalno osjetljive“.

Račun za donacije:
Uni Credit Banka
3383002250449586

Devizni račun:
SWIFT: UNCRBA22
IBAN: BA39 3389104805723482

Dobro se boljim vraća!

Početna – MFS-EMMAUS

BHDINFODESK

Related posts

Bosanskohercegovački predstavnici istrčali prestižni Londonski maraton

Editor

Širom dijaspore humanitarni koncerti za liječenje devetogodišnjeg Emira Buze

Pomozi. ba prikuplja donacje za Edinovu natkoljenu protezu

Editor

Leave a Comment