BiH dijaspora

Mira Ricardel Radielović porijeklom iz Breze postaje zamjenica državnog sekretara trgovine SAD-a

banner

Mira Radielovic-Ricardel, čiji su porodični korijeni iz Bosne i Hercegovine, ako bude potvrđena bit će najviše pozicionirana Bosanka u administraciji u dosadašnjoj povijesti Sjedinjenih američkih država

Za odobrenje pred američki Senat stigla je nominacija bosanskohercegovačke Hrvatice iz Breze Mire Ricardel Radielović na položaj podsekretarke ministarstva trgovine zaduženog za trgovinu najosjetljivijim robama poput naoružanja i različitih tehnologija.

Radielovic-Ricardel, čiji su porodični korijeni iz Bosne i Hercegovine, ako bude potvrđena bit će najviše pozicionirana Bosanka u administraciji u dosadašnjoj povijesti Sjedinjenih Američkih Država.

Do njenog dolaska visoko u američkoj administraciji bila je pozicionirana još jedna bosanskohercegovačka Hrvatica, Capricia Marshall Penavic, čiji su pak porodični korijeni iz Širokog Brijega. Marshall je pak, zanimljivo je, bila uključena u kampanju demokratske kandidatkinje Hillary Clinton, a u prvom mandatu predsjednika Baracka Obame bila je predstojnica njegova ureda u Bijeloj kući. Kako je potvrđeno i na stranicama američkog Senata, pod tačkom PN364 je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa predložila Miru Radielovic Ricardel u ministarstvo trgovine.

Večernji/BHDINFODESK

Related posts

Slovenija uvela on line vinjete, dostupne na mobitelu

Urednik BiH Info Desk

Lider Islamskog centra u Gracu pisao reisu Huseinu ef. Kavazoviću: Napadi na bh. dijasporu štete Islamskoj zajednici

Almir Čolan: Bosna je nešto što je u srcu usađeno

Editor

Leave a Comment