BiH dijaspora

Opet problem sa putnim ispravama: Zastoj u izdavanju pasoša nastao zbog nedostatka papira

banner

Adil Osmanović  ministar civilnivilnih poslova  Bosne i Hercegovine izjavio je da je zastoj kod izdavanja pasoša rezultat tehničkih problema. On je za portal “Radiosarajevo.ba” rekao da će se ove poteškoće ubrzo biti riješene. “Došlo je do zastoja u nabavci papira za pasoše, a on traje čak i šest sedmica, jer firme koje izrađuju papir – kod njih se mora ranije naručiti. Naravno, prošlo je dosta vremena, ali cijenim da će to pitanje biti vrlo brzo biti riješeno, za desetak dana. Najvažnije da osiguramo kontinuitet“, izjavio je Osmanović.

On je dodao da dio građana nije dobio pasoš u zakonski predviđenom roku od 30 dana, ali je istakao da je “najbitnije da se pasoši izdaju, te da nema zastoja“. “S druge strane, imamo i veliki broj građana koji traže pasoše. Ovo će biti vrlo brzo riješeno. Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i firma Muhlbauer, koji je dobavljač pasoša, će to vrlo brzo riješiti”, kaže Osmanović. Osmanović je najavio da će IDDEEA tokom maja raspisati novi tender za nabavku pasoša u trajanju od četiri godine.

BHDINFODESK

Related posts

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH: Poziv piscima iz dijaspore

BHD Info Desk Administrator

MAJČIN ZOV MAJKE BOSNE: Majci Adili za rahmet a nama za sabur

BHD Info Desk Administrator

Bravo za Bosance iz St. Louisa: Predstavnički dom SAD-a usvojio zakon o BiH, sankcije za sve strance koji podrivaju Dejton

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment