BiH dijaspora

Hit komedija/ UKRAĐENA LIČNOS` U BEČU NA PUTU KA EVROPI

banner

U subotu 27. Maja od 20.30, u Beču, VHS Rudolfsheim-Fünfhaus (15.Bezirk) bit će izvedena predstava „Ukrađena ličnos’“ glumca Milana Laneta Gutovića. Predstava „Ukrađena ličnos’“ je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično lahki. Isti ti uslovi koji su njemu lahki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast.

Sa spretnošću i duhom seoske bitange i jajare, potura se Evropskoj uniji kao kandidat za predsjednika. Nijedan postavljeni uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično ni malo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu kolaboraciju naziva „saradnjom“.

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsjednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i dio ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori oboji lahkoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku, a sve to čini virtuozno sa nevinošću koja povremeno postane slična nevinosti životinje.

Ovaj prikaz je suviše ozbiljan za veselu i lahku predstavu koja vas očekuje. Smjeh koji vas čeka biće zavjesa koja će možda pokriti neke sličnosti ovoga lika sa aktuelnim osobama koje sumnjivo krase naše vrijeme i težak politički trenutak – kaže Gutović.

U predstavi igra Milan Gutović a tekstove koje govori je sakupio i obradio, oslanjajući se na lik Srecka Šojica i tekst Milenka Vučetića „Barabe“. U predstavi se koristi Štrausov valcer.

 

INFO TELEFON I REZERVACIJE +43 664 597 8805

Related posts

Savjetodavno vijeće za Bosnu i Hercegovinu Washington/Gala večera: Nagrada za životno djelo pokojnom senatoru John McCainu

Editor

BADEU: Ako je „DO NAS“ onda Vas pozivamo da investirate pet minuta i potpišete peticiju

Editor

Bijeli golub ponovo (ne) leti 492  /  HAJMO VJEŽBATI VEDRINU: HUSEIN TAČNO U KANADSKU “SRIDU”

Copo Sejo

Leave a Comment