BiH dijaspora Bosnia Appeal

Bosniaappeal u akciji: Twiter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici

We will never forget Srebrenica 1995

Bosniaappeal iz Birminghama ponovo se uključio  u akciju: “Twitter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici” – #SrebrenicaGenocide. Bosniaappeal će ovaj poziv i upustvo poslati na svoju bazu podataka koja broji 75.000 email adresa.

Twitter je popularna socijalna mreža koja ima oko 700 miliona registrovanih korisnika a mjesečno dostiže broj od 300 miliona aktivnih korisnika. Twitter ima jednu funkcionalnost koja se zove ‘trending’. Ta funkcionalnost pokazuje koji se tagovi najviše koriste taj dan. Tag je bilo koja riječ ili više riječi sa predznakom # kao npr. #SrebrenicaGenocide22Years ili samo #Srebrenica. 

Ako pošaljemo dovoljno velik broj poruka na Twitteru u utorak, 11.7. sa tagovima #SrebrenicaGenocide22Years,  i #SrebrenicaGenocide #Srebrenica možemo ostvariti da se genocid u Srebrenici uvrsti u ‘trending’ i na taj način milioni ljudi koji koriste Twitter će to vidjeti, tako da ćemo na ovaj način ukazati ljudima na zločin koji se desio u Srebrenici.

Molimo Te, Bože, da tuga bude nada, da osveta bude pravda, majčina suza molitva, da se više nikome ne ponovi Srebrenica!

 

Related posts

Croatia Airlines: Privremeno ukinula liniju Sarajevo – Zagreb

BHD Info Desk Administrator

Akcija Udruženja “Nova nada” iz Norveške: Pomoć stigla u Tuzlu i Ključ

Editor

Više tisuća Livnjaka na Livanjskoj noći u Frankfurtu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment