Sport

Elvir Ibišević: Želja mi je da sportsko državljanstvo Amerike zamjenim za dres Zmajeva

banner

Karijera bosanskohercegovačkog fudbalera , Elvira Ibiševića (19), je i dalje u uzlaznoj putanji, naime svojim idličnim igrama polahko skreće pažnju  “soccer” stručnjaka u Americi. Ibišević  trenutno nastupa za University of Nebraska Omaha, za koji je na nedavnoj utakmici protiv Virginije Tech postigao najbrži hat-trick u NCAA Diviziji 1, za to mu je trebalo samo 11 minuta. Naravno uslijedila je nagrada i odmah je  proglašen igračem sedmice.

Za BHDINFODESK mlađi  Ibišević nam je rekao: “Izuzetno sam zadovoljan  sezonom u  mom klubu University of Nebraska Omaha , imamo dobre uslove za rad i mogućnost daljeg napredovanja.  Ove godine mi ide zaista dobro podesio sam nišanske sprave i po uzoru na rođaka Vedu svaku šansu pretvaram u gol. Iskreno rečeno, nadam se prelasku u Evropu, gdje bih sigurno još više napredovao i  konkurisao za dres reprenzentacije Bosne i Hercegovine.”

Inače Elvir Ibišević  je odigrao pet utakmica za U17 reprenzentaciju SAD, prošle  godine zajedno sa jos 12 mladih igrača iz Amerike bio je u kampu reprenzentacije Bosne i Hercegovine u Zenici, nažalost iako je ostavio odličan utisak, još uvijek zvanični poziv za nastup u nekoj od mlađih reprenzentativnih  selekcija nije stigao na njegovu adresu.

Pogledajte najbrži hat-trick u NCAA Diviziji 1. SAD,  koji je postigao  Elvir Ibišević.

https://www.youtube.com/watch?v=Gu6YQPMJJ10

Related posts

Marko Topić: Psovali su mi balijsku majku, a otkriću vam zašto u najboljim godinama nisam igrao za reprezentaciju

Urednik BiH Info Desk

Bihać: Džanan Musa kupuje opremu za bolnicu u rodnom gradu

Urednik BiH Info Desk

Bez pobjede: Hoće li Bajević ostati upisan kao najgori selektor u historiji Zmajeva?

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment