Sport

Minimalana kazna: Zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića Crvena zvezda kažnjena sa 25.000 eura

banner

Evropska kuća fudbala (UEFA) kaznila je Crvenu zvezdu zbog vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića na nacionalnoj osnovi tokom utakmice šesnaestine finala Crvena zvezda – Milan na stadionu “Rajko Mitić”.

Crveno-bijeli će naredne kvalifikacije za evropska takmičenja početi pred praznim tribinama. Prema kazni iz UEFA to će se desiti na naredne dvije utakmice, s tim da je druga utakmica uslovna, pa ako se slično ponovi u narednih godinu dana, uslijediće još žešća kazna.

Osnov za kaznu je “rasističko ponašanje”, pod koje UEFA svrstava i uvrede na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi.

Na toj narednoj utakmici Zvezda će morati da igra sa parolom #NoToRacism (Ne rasizmu) sa Uefinim logom.

Klub je kažnjen i sa 25.000 eura zbog istog incidenta, dok će morati da uplati i 5.000 eura zbog kršenja bezbednosnih protokola tokom pandemije korona virusa.

MALA KAZNA

Ako ste se pitali zašto je Crvena zvezda dobila tako malu kaznu zbog toga što je jedan čovjek iz svečane lože vrijeđao Zlatana Ibrahimovića, odgovor leži upravo u Ibrahiumoviću.

Kako prenosi portal Mozzartsport, Zlatan je nekoliko dana nakon sporne utakmice u Beogradu, uz pomoć prijatelja iz Srbije, sastavio izjavu o tome kako se tokom dvodnevnog boravka u Beogradu osjećao sjajno, kako su mu svi iz Zvezde ukazali ogromno poštovanje i čast.

Dodao je da se uopšte nije uvrijedio zbog povika jednog navijača iz svečane lože. Čak je i pohvalio organizaciju meča riječima da su ljudi iz Zvezde učinili sve kako bi se osjećao lijepo i sigurno.

To pismo, za Zlatanovim potpisom, završilo je na adresi Disciplinske komisije UEFA-e i sigurno je uticalo na to da krovna kuća evropskog fudbala poštedi Zvezdu teže kazne.

Osim pisma, Zlatan je Zvezdi pomogao tako što nije pokrenuo privatnu tužbu, a imao je pravo na to. Također, rekao je Dejanu Stankoviću da će, ako bude trebalo, svjedočiti u korist Zvezde tokom disciplinskog postupka.

Pomenuti izvor smatra kako su bivši Zlatanovi saigrači Dejan Stanković i Siniša Mihajlović uticali da 39-godišnji napadač ne dolijeva ulje na vatru beogradskom klubu.

Related posts

Amina Merjem Hebib, Narin i Zahra Handan: One su budućnost bh. džudoa, predviđaju im uspješne karijere

Editor

Svjetsko prvenstvo u nogometu za srednjoškolce: Mnogi neće da igraju sa selekcijom RS-a u Beogradu

Editor

Rukometni savez BiH zatražio odgodu utakmica BiH s Njemačkom i Austrijom

Editor

Leave a Comment