Pogledi

Sarajevu osnovan novi Nezavisni politički blok, veliki interes građana

banner

U Velikoj sali Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine sa sloganom “Oslobodimo i pokrenimo BiH”, danas je održana Prva konvencija “Nezavisnog bloka”, novog političkog projekta u BiH, čiji je cilj drugačiji, pošteniji, stručniji pristup politici. Na osnivačkoj skupštini na koju je, po procjenama organizatora, došlo više od hiljadu ljudi, izabrano je rukovodstvo “Nezavisnog bloka”, na čelu sa Senadom Šepićem.

“Danas samo i formalo pokrenuli novu političku priču u Bosni  i Hercegovini. Nezavisni blok bit  će alternativa postojećim političkim elitama i njihovom načinu vladavine”, izjavio je Šepić.

On je naveo da će u fokusu “Nezavisnog bloka” biti “novi ljudi koji su sposobni i oni koji nisu imali priliku da se dokažu”.

“Vreme je za novu politiku i verujemo da će građani prepoznati našu namjeru da oslobodimo i pokrenemo Bosnu i Hercegovinu u evropsku perspektivu”, izjavio je Senad Šepić.

Uz Šepića, osnivači “Nezavisnog bloka” su bivši visoki funkcioneri SDA i sadašnji poslanici u Parlamentu BiH Sadik Ahmetović i Salko Sokolović, te gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović

Predstavnik “Nezavisnog bloka” iz Banjaluke je Darko Jotanović, nekadašnji poslanik u Narodnoj skupštini RS i dekan banjalučkog Mašinskog fakulteta.

Na konvenciji su bili i gosti iz inostranstva, među kojima Džon Hajvard, izaslanik britanske Konzervativne stranke, dok su telegrame podrške uputili predstavnici Evropske narodne stranke, nemačkog CDU-a i bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling.

Utisak potpisinika ovih redova, je da ova nova poltička opcija u Bosni Hercegovini ima plodno tlo,  jer  sudeći po odzivu članova i simpatizera  pokreta narodu je “voda došla do grla”.

 

Tekst i foto:

BHDINFODESK

Related posts

PORAZ PUTINA U UKRAIJINI JE PORAZ OKUPATORSKE POLITIKE

BHD Info Desk Administrator

NIKŠIĆEVA PETORKA: Rezervni tim SDA umjesto za čovjeka, pravi državu za Čovića i Dodika

BHD Info Desk Administrator

Dodik želi ukinuti glasove poštom, Čović da glas iz Širokog Brijega vrijedi kao 13 u Sarajevu!?

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment