BiH dijaspora

Britanska policija istražuje misterioznu smrt muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine

banner

Britanska policija istražuje misterioznu smrt muškarca čije je tijelo pronađeno u nedjelju navečer pokraj željezničkih traka na stanici Knockholt u gradu Kentu.

Sigurnosne službe su objavile i slike muškarca od kojeg je preminuli navodno bježao. Ovaj smrtni slučaj se sada istražuje kao ubistvo.

Dan nakon pronalaska tijela preminulog, u neposrednoj blizini mjesta događaja ostavljena je i kartica s tekstom na kojoj se nalazi i zastava Bosne i Hercegovine, javlja Daily Mail.

– Mom voljenom bratu Samiru. Riječi ne mogu opisati bol koju osjećam. Izgubio sam brata, prijatelja i porodicu. Ti si zaista bio inspiracija, i nedostajat ćeš mi. Volim te, Sim – pisalo je na kartici na čijoj je pozadini slika muškarca u 20-im godinama sa tetovažom i psom.

Policijski istražitelj Paul Langley je kazao da je ovo bolan događaj za porodicu preminulog.

– Iako još nije završena formalna identifikacija muškarca, vjerujemo da se radi o 24-godišnjaku iz Croydon područja Londona. Identifikacija će se raditi u narednim danima i nadamo se da ćemo moći potvrditi kako je muškarac preminuo. Pozivamo sve svjedoke i lokalne stanovnike da nam se jave ukoliko imaju neke informacije. Knockholt stanica je u ruralnom području i nema puno ljudi koji su u tom dobu boravili tu u trenucima kada su i žrtva kao i muškarac koji ga je progonio bili prisutni – kazao je Langley.

Faktor nezvanično saznaje da se navodno radi o Samiru Draganoviću iz Ključa.

Source: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5058301/Murder-probe-man-chased-railway.html

 

 

Related posts

Dijaspora ne posustaje: U BiH iz inostranstva za devet mjeseci stiglo 2,77 milijardi KM

Editor

Gdje živi najobrazovanija bh. dijaspora?

CIK: Edukacija o načinu elektronskog prijavljivanja birača van Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment