Moj stav

Britanski mediji prenijeli: Bosanac napravio vlastiti bolid

banner

Mišo Kuzmanović injženjer iz Prnjavora proteklih dana postao je “zvijezda”  u vrlo čitanim britanskim medijima. “Genijalnim mehaničarem”  pažnju novinara na Otoku pridobio je, tako što je napravio vlastiti bolid Formule 1.

Za izradu ovog trkačkog automobila mu je trebalo dvije godine, te oko 20 hiljada funti (45 hiljada maraka).Inspiraciju za svoje vozilo, kaže, dobio je nakon što je prisustvovao jednoj F1 manifestaciji u Beogradu…

“Moja Formula nije identična bolidu F1. Predstavlja moju viziju, ja sam odgovoran za dizajn i konstrukciju, a prijatelji i rodbina pružili su mi veliku pomoć”, kaže Kuzmanović.

Vozilo koje je izradio teži oko 1.200 kilograma, a dug je 6 metara, čime nadmašuje standarde F1, ali je sposobno za postizanje maksimalne brzine od oko 160 km/h.

Bolid zamišljen kao jednosjed dobio je još jedno sjedište na zahtjev Kuzmanovićeve supruge.

“Pitala me gdje će sjediti, pa nije bilo druge nego da ugradim još jedno sjedište”, rekao je Kuzmanović i dodao da automobil ima dozvolu i za vožnju po cesti.

Iako je dobio brojne ponude, najvišu u u iznosu od oko 60 hiljada eura (117.300 KM), Mišo odbija prodati svoj ručni rad.

Pricu o genijlnom Bosancu prenieli su mediji u Velkoj Britaniji ukljucujuci The Sun, Daili mail and Ridicules  Riders.

Video:

I Built My Own Formula 1 Car | RIDICULOUS RIDES:

 

Related posts

SRBIJANAC OSUMNJIČEN ZA GENOCID U SREBRENICI UHAPŠEN U SAD: Američki agenti predali Srđana Bilića vlastima u Beogradu

Međunarodna zajednica legitimizira etno-bosove i etnomafijaški princip funkcioniranja BiH

Urednik BiH Info Desk

PRAVDA KAO MJERA POMIRENJA

Leave a Comment