Muzika

Haris Džinović u Sarajevu promvirao album “Haris” a Halid Bešlić se prisjetio njihovih početaka: “Kod Mehe” na Sedreniku molili smo Ćazim Čolaković da koju zapjevamo

banner

Jedan od najboljih pjevača narodne muzike i sevdalinke Haris Džinović u Sarajevu je promovirao je svoj novi album pod nazivom “Haris”. Album “Haris” sadrži ukupno devet pjesama, a Džinović je na promociji predstavio i spot za numeru “Još sam neko tvoj”.

Harisa Džinovića na promociji novog albuma podržale su brojne kolege, a posebno  ga je obradovao dolazak Halida Bešlića.  Prijateljstvo legendarnih pjevača decenijama traje i ovaj dvojac često je zajedno nastupao širom svijeta.

Halid Bešlić imao je samo riječi hvale za novi album Harisa Džinovića.    “ Haris kao Haris. Ovaj album su njegov stil i pjesme. Sve je za čistu desetku. Najviše mi se sviđa pjesma “Godine ti dobro stoje”. Haris je pravi prijatelj i kolega. Znamo se odavno, nekih 40, možda i 50 godina. Prva druženja su bila u kafani “Kod Mehe” na Sedreniku. Tu smo nekako počeli i karijere. U to vrijeme to je bio najaktuelniji restoran i tu smo svraćali. Tada je pjevao Ćazim Čolaković i molili smo ga da zapjevamo koju pjesmu. Objekat “Kod Mehe” radio je do dva sata iza ponoći i bio je omiljeno okupljalište Sarajlija” – prisjetio se Bešlić.

Osim Halida, tu su bili Hanka, Gljiva, Tifa, Neno Murić  i mnogi drugi iz svijeta muzike.

Related posts

Paris: Muzička konferenciju o turbofolku na Balkanu

BHD Info Desk Administrator

Linz: Sevdah na Dunavu

Urednik BiH Info Desk

Dom mladih Skenderija: Na sam Dan zaljubljenih koncert Nine Badrić

Editor

Leave a Comment