Sport

Izvanredan uspjeh na SP u Birminghamu: Uz novi državni rekord Pezer osvojio peto mjesto

banner

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer osvojio je peto mjesto na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u engleskom Birminghamu.

On je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na Svjetskom dvoranskom prvenstvu gdje je ostvario sjajan rezultat u disciplini bacanje kugle.

Pezer je u trećoj seriji kuglu bacio 21,15 metara čime je postavio novi državni rekord Bosne i Hercegovine. Prethodni Pezerov najbolji rezultat je bio 38 centimetara lošiji. Našem atletičaru medalja je izmakla za 29 centimetara.

Zlatnu medalju osvojio je Tomas Walsh (Novi Zeland) sa 22.03, što je novi rekord svjetskih prvenstava u dvorani. Bronza je pripala Nijemcu Davidu Storlu (21.44), a treći sa identičnim rezultatom bio je Tomaš Stanek iz Češke (21.44).

Ispred Pezera završio je još samo Brazilac Darlan Romani (21.23).

Atletičari iz Bosne i Hercegovine do sad su na Svjetskom dvoranskom prvenstvu nastupili sedam puta, a jedinu medalju, srebrnu, osvojio je bacač kugle Hamza Alić 2013. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=Ll0Wd1MmatU&feature=youtu.be

Related posts

Zlatko-Zlaja Mustedanagić: Vrhunski fudbalski znalac, trener s elitnim licencama njemačkog i hrvatskog Saveza, sportski menadžer…

BHD Info Desk Administrator

Boro Primorac novi trener NK Hajduk

Urednik BiH Info Desk

Mostarska plivačica 15-godišnja Lana Pudar kvalifikovala se za Olimpijske igre u Tokiju

Editor

Leave a Comment