Biznis

Švicarska: Biznis forum bh. dijaspore

U Švicarskom gradu Kuessnacht am/Rigi u organizaciji BKC Kula, 2.marta 2018.godine održan je jednodnevni  Biznis forum bh. dijaspore u Švicarskoj – Kozarac u srcu.

Biznis forum je otvorio ambasador BiH u Švicarskoj Konfederaciji Nj.E.Anđelko Grahovac, koji je naglasio značaj uvezivanja privrednika iz BiH i bh.dijaspore u ovoj zemlji, a kao jedan od primjera dobre prakse naveo je primjer regije Kozarca i Prijedora gdje je bh. dijaspora iz Švicarske jedna od najvažnijih ulagača.

Na skupu je bilo prisutno preko 50 učesnika iz Švicarske i BiH, ambasador BiH , privrednici bh. porijekla i poslovni ljudi te strani ulagači iz Švicarske, domaći privrednici iz Prijedora i Kozarca, delegacija Gradske uprave Prijedora, predstavnici Grupacije Naša perspektiva i Biznis centra Kozarac i brojni drugi.

Parneri u organizaciji biznis foruma bili su Grupacija Naša perspektiva iz BiH i kompanija JE Solutions GmbH iz Švicarske. Rad skupa, pored pomenutog glavnog orgnizatora BKC Kula, je podržan od Razvojnog programa Ujedinjenih nacija – UNDP kroz projekat Dijaspora za razvoj (D4D).

Nakon završetka biznis foruma učesnici su posjetili Općinu Kuessnacht am/Rigi i firmu «Tisel»

Related posts

Mlada inovatorica Nađa Zubčević osvojila u Seulu nagradu za dasku za toalet

Na prodaju: Proizvodni kompleks Bojnik – Sarajevo

Uspjeh inovatora Suada Bešlića u Njemačkoj: Konstruisao vatrogasno vozilo po najmodernijm standardima i proizvodnju prebacio u Živinice

Leave a Comment