Biznis

Grupacija čiji je osnivač milijarder Richard Branson do sada u BiH uložila više od 40 miliona KM

banner

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) prije nekoliko dana izabrana je 16 najznačajnijih investitora u BiH za 2020. godinu, a pored brojnih kompanija, svoje mjesto u “zlatnih 16” našla je i kompanija čiji je osnivač britanski milijarder Richard Branson.

Naime kompanija Virgin Pulse d.o.o. sa sjedištem u Tuzli, dio je velike svjetske grupacije Virgin čiji je osnivač milijarder Richard Branson. Osnivač tuzlanske kompanije je Virgin Pulse Inc. iz Massachusettsa, Sjedinjenih Američkih Država, a svoj rad je započela 2018. godine.

Vremenom, Virgin Pulse je postala izuzetno značajna kompanija na bh. tržištu, a prema podacima FIPA-e koji su objavljeni i tokom odabira 16 najznačajnijih investitora, tuzlanska kompanija broji 530 zaposlenih. Također, navedeno je kako ukupna investicija do sada iznosi oko 40 miliona KM.

“Iako je ovo samo jedan događaj u nizu, to nam govori da zaista radimo dobar posao u stvaranju napretka te da se ulaganja u Bosni i Hercegovini primjećuju i priznaju. Na tome smo vrlo zahvalni”, saopćeno je iz ove kompanije nakon ceremonije dodjele nagrada.

Inače, Virgin Pulse d.o.o. Tuzla predstavlja najveći internacionalni ured i djeluje kao čvorište za tehničku i operativnu podršku cjelokupnom poslovanju kompanije na globalnom nivou.

“Virgin Pulse osnovan je 2004. godine kao dio Virgin grupe Richarda Bransona. Kao brend vjerujemo u nezasitnu radoznalost, iskrenu uslugu i divna iskustva. S ponosom možemo reći da mijenjamo živote”, navodi se na stranici kompanije.

Među klijentima ove kompanije do sada su se našli i brojni svjetski brendovi kao što je Coca-Cola, Bank of America Corp., Boeing, Siemens, Nestle i brojni drugi.

Related posts

Budući ljekari iz Goražda: Nastava traje sat i po dnevno, nemaju profesora ni opreme

BHD Info Desk Administrator

Ljudi koji su se vratili u Prijedor podigli su ekonomiju tog kraja

Editor

Nova avio linija: Od juna avionom iz Tuzle u Baden-Baden

Leave a Comment