Sport

VELIKO ZANIMANJE ZA BALKAN SOCCER CAMP U CHICAGU

banner

Sportska agencija  US Soccer Education iz Denvera, u Chicagu od 21.do 24 juna 2018. organizuje Treći po redu BALKAN SOCCER CAMP. Inače, Chicago je  treći grad po veličini u SAD‑u s gotovo 2,9 miliona stanovnika i po procjenama u njemu živi oko 900.000 ljudi koje vode porijeklo iz bivše Jugoslavije.

U tu svrhu, organizatori su su za potrebe kampa obezbjedili prefektne sportske uvjete. Trening sesije prva tri dana kampa, održavat će se na izuzetno kvalitetnim  terenima  River Park Turf  Soccer  Field  (5100 N. FRANCISCO AV CHICAGO IL 60625). Pored toga trening centar na kojem će biti održan kamp se nalazi u  dijelu grada gdje je većinom smještena bosanskohercegovačka dijaspora koja živi u Chicagu. Na svega par koraka od  River Park Turf Soccer Field-a  nalazi se veliki broj ugostiteljskih objekata koji su u vlasništvu naših biznismena.

Za završne utakmice BALKAN SOCCER CAMP-a koje će se igrati u nedelju 24 juna obezbjeđjen je izvanredan  stadion na Benedictine Univerzitetu (5700 COLAGE RD LISLE IL 60532). Fudbalski stadion prima preko 3.000 gledalaca i na njemu će učesnici kampa igrati završne probne  mečeve protiv kvalitenih ekipa iz Chicaga i susjednih zemalja.

Kamp je otvoren za sve mlade, perspektivne igrače iz Amerike, koji žele da napreduju u svojoj karijeri, potom da se profesionalno angažuju u timovima s područja Balkana ili da se priključe nekom od MLS timova ili sportskih koledža u SAD.

USSE je planirao da na kampu radi sa svim uzrastima, tako da se na njega mogu prijaviti dječaci i djevojčice  (U/9/15) te fudbaleri i fudbalerke svih starosnih grupa (U/15/21/+). Sudionici kampa će imati šansu da prođu kroz kompletan proces opće sportske i vrhunske nogometne edukacije. Učesnici kampa, bit će skenirani formalnim parametrima tokom probnih utakmica i treninga,  sve po metodama koje se primjenjuju u radu svih modernih fudbalskih klubova. Inače, za kamp se već  prijavilo 15 mladih fudbalera,uz to, preko 100 zainteresiranih sudionika iz Amerike i Kanade, kontaktiralo je  organizatore i izrazilo želju da budu dio ove velike sportske manifestacije.

Sa igračima u Chicagu radit će stručni tim US Soccer Education: Murat Alibašić, Erick French, Slobodan Čobo Janjuš, Nedim Runda, Nenad Vidaković, Nedžad Necko Dervišević, Semjon Milošević, Nenad Starovlah.  . Potom svoje prisustvo na kampu najavali su  sportski radnici iz Chicaga Omer Hadžić, Bobo Gračanin, Enko Husanović, Edin Sejdinović te treneri i sportski radnici iz St. Louis-a, Iowa i drugih dijelova Amerike i Kanade.

Pored toga, BALKAN SOCCER CAMP-u će prisustvovati i veći broj skauta sa Balkana, trenera koledža, fakulteta i drugih akademskih i MLS timova. Svoje učešće na kampu potvrdili su i partneri USSA, NK Bosna Visoko član Prve lige FBiH koji će u Chikago poslati dva trenera iz svog sportskog pogona. Između ostalog, zadatak stučnjaka  bit će da na ovom kampu dedektiraju  potencijalne Zmajeve i predlože ih FS/NS Bosne i Hercegovine.

Da će ovaj Kamp biti “više od igre” govori činjenica da će tih  dana Chicago biti centralna tačka bh. dijaspore i mjesto na kojem će se, po procjenama mnogih,okupiti nekoliko hiljada naših građana iz cijele Amerike. Za sve njih naši zemljaci u Chicagu pripremit će  bogat kulturno-zabavni program uz prepoznatljivu muziku i neizbježne specijalite iz rodnog kraja.

Zvanična prijava za učešće na kampu može se izvršiti na web stranici US Soccer Education http://ussoccereducation.com/

BHDINFODESK

Stadion Benedictine UniverzitetSports-ComplexRiver Park Turf Soccer FieldRiver Park Turf Soccer Field

 

Related posts

London tužan povod: FC Crystal Palace odao počast šefu svog obezbjeđenja Ademu Gredelju

Urednik BiH Info Desk

Darko Nestorović iz Kuvajta: Koronavirus je zaledila fudbal u ovoj zemlji

Urednik BiH Info Desk

Košarkaš Amar Alibegović: Od Amerike do dresa reprezentacije BiH

Leave a Comment