Kultura

Predstavljamo knjigu: “Priče sinu” autora Muje Žilića

banner

“Priče sinu” prva je knjiga pisca Muje Žilića. U njoj se nalazi 18 kratkih toplih životnih priča, u kojima je opisano odrastanje u našoj mahali, prolazak kroz rat i neizbježan rastanak sa svojim najdražim.

Prvu priču napisao je kada mu je otac preselio na Ahiret. Kada je izgubio i majku napisao je još jednu priču.

-Motiv za pisanje bila je moja ljubav prema roditeljima, i moja bol nakon što sam ih izgubio. Kada su prijatelji pročitali moje priče počeli su me nagovarati da pišem dalje. Reakcije su bile odlične. Sve to pratila je Nura Hubijar, i ona me je i nagovorila na kraju da napišem knjigu, i sve mi pojasnila kako trebam uraditi. Moj drug Nedim Lukač, koji je cijeli život u poslu sa knjigama, radio je pripreme za mnoge pisce, rekao mi je kada je pročitao da je odlična i da je trebam izdati, pojašnjava nam Mujo Žilić.

Mujo Žilić je rođen 1970. godine, u mjesto Tušila – okolina Sarajeva. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Sarajevu, gdje i danas živi i radi.

Početkom agresije na RBIH napušta radnu obavezu u JP PTT Saobraćaja i pridružuje se Armiji RBIH. Bio je komandir voda na prvoj liniji odbrane grada, na potezu Zlatište – Debelo brdo – Jevrejsko groblje. Po završetku rata vraća se na svoje radno mjesto.

Related posts

BH GLAS DANSKA – BR. 82.

BHD Info Desk Administrator

Obilježavanje Dana Evrope ove godine počinje u Jajcu

Ramazan u Saint Louisu: Ramazan u tuđini je skrovište za tišinu, za šaputanje dove, za molitvu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment