BiH dijaspora

SABOR IZ U BIH ODLUČIO: DR. SABAHUDIN EF. ĆEMAN NOVI MUFTIJU SJEVERNE AMERIKE A JASMIN EF. BEKRIĆ AUSTRALIJE

banner

Juče je na Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Sarajevu, položivši svečanu zakletvu pred Saborom i zamjenikom reisu-l-uleme, dosadašnji glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćeman imenovan za muftiju Sjeverne Amerike.

Ovo je prvo imenovanje muftije za područje Sjeverne Amerike u povijesti rada Islamske zajednice, te je zasigurno veliko priznjanje za Islamsku zajednicu Bošnjaka Sjeverne Amerike sa svim njenim organizacionim jedinicama, kao i za sve Bošnjake članove Islamske Zajednice na ovim prostorima.

Posebno zalaganje džemata, džematlija i imama doprinijelo je napredovanju IZBSA, što je na kraju krunisano muftilukom i imenovanjem muftije.

Pored imenovanja za muftiju dr. Ćemana, na prijedlog Reisu-l-uleme potvrđeno je imenovanje muftija za muftiluke Australije i Sjeverne Amerike. Na dužnost muftije sa sjedištem u Australiji za područje muftiluka na kojem djeluje krovna organizacija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji imenovan je Jasmin ef. Bekrić.

Srdačne čestitke na imenovanju upućujemo muftiji dr. Sabahudin ef. Ćemanu i muftiji Jasminu ef. Bekriću, uz dorbro zdravlje želimo im da uspjeh u radu, uz pomoć svih članova IZ, inša’Allah!

B.net

Related posts

Zahtjevi i inicijative građana: Što hitnije usvojiti Zakon o dijaspori

BHD Info Desk Administrator

Valentin Inzko nametnuo odredbe zakona kojima se zabranjuje negiranje genocida

Urednik BiH Info Desk

Prijedor dobija odbor za saradnju sa dijasporom

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment