BiH dijaspora

SABOR IZ U BIH ODLUČIO: DR. SABAHUDIN EF. ĆEMAN NOVI MUFTIJU SJEVERNE AMERIKE A JASMIN EF. BEKRIĆ AUSTRALIJE

banner

Juče je na Saboru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u Sarajevu, položivši svečanu zakletvu pred Saborom i zamjenikom reisu-l-uleme, dosadašnji glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin ef. Ćeman imenovan za muftiju Sjeverne Amerike.

Ovo je prvo imenovanje muftije za područje Sjeverne Amerike u povijesti rada Islamske zajednice, te je zasigurno veliko priznjanje za Islamsku zajednicu Bošnjaka Sjeverne Amerike sa svim njenim organizacionim jedinicama, kao i za sve Bošnjake članove Islamske Zajednice na ovim prostorima.

Posebno zalaganje džemata, džematlija i imama doprinijelo je napredovanju IZBSA, što je na kraju krunisano muftilukom i imenovanjem muftije.

Pored imenovanja za muftiju dr. Ćemana, na prijedlog Reisu-l-uleme potvrđeno je imenovanje muftija za muftiluke Australije i Sjeverne Amerike. Na dužnost muftije sa sjedištem u Australiji za područje muftiluka na kojem djeluje krovna organizacija Islamske zajednice Bošnjaka u Australiji imenovan je Jasmin ef. Bekrić.

Srdačne čestitke na imenovanju upućujemo muftiji dr. Sabahudin ef. Ćemanu i muftiji Jasminu ef. Bekriću, uz dorbro zdravlje želimo im da uspjeh u radu, uz pomoć svih članova IZ, inša’Allah!

B.net

Related posts

Od Dejtona državljanstva BiH odreklo se 73.478 građana

Editor

BOŠNJACI U PORTUGALU: OVDJE SE POŠTUJU PRAVA MUSLIMANA

(Video) Emir Hodžić o borbi protiv korone na Novom Zelandu: Juče je testirano 26.000 građana

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment