BiH dijaspora Najčitanije

London: FC Crystal Palace ponovo odao počast šefu svog obezbjeđenja rahmetli Ademu Gredelju

banner

Prije nešto više od dva mjeseca pisali smo o iznenada preminulom 52-godišnjem Ademu Gredelju, šefu obezbjeđenja prvog tima Crystal Palace iz Londona, te načinu kako je tada njegov klub odao  posljednju počast svom uzornom uposleniku.

Naime, tada je njegov klub  Crystal Palace je u znak poštovanja prema rano izgubljenom članu, utakmicu odigrao sa “crnim florom” oko ruke, a u 52 minuti cijeli stadion je prigodnim aplauzom odao počast šefu svog obezbjeđenja. Uz to su se dirljivimm porukama na oficijelnoj web stranici FC  Crystal Palace od Adema Gredelja oprostili i članovi kluba.

Proteklog vikenada ovaj engleski premijerligaš  otišao je korak dalje i u svom Selhurst Park-u u znak sjećanja  na njegov veliki doprinos sigurnosti kluba, uz natipis “In loving memory of Adem Gredelj” postavio klupu koja će vječno  podsjećati na rahmetli Adema Gredelja.

Inače, Adem Gredelj je prijeklom iz Prijedora, kao mlad prošao je torturu logora Omarske i Manjače, u Englesku je stigao početkom 1993. godine, i nakon oporavka odmah se uključio u biznis vezan za obezbjeđivanje lica i objekata. Zbog svoje stručnosti i posvećenosti poslu, prije nekoliko godina dobio je ovu izuzetnu važnu poziciju u Crystal Palace.

“In loving memory of Adem Gredelj”

 

Namik Alimajstorović / BHDINFODESK

Link: http://bhdinfodesk.com/2019/11/04/london-tuzan-povod-fc-crystal-palace-odao-pocast-sefu-svog-obezbjedenja-ademu-gredalju/

Related posts

Finska: Grad Turku obilježio 25. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici

Editor

FC Bosna i Hercegovina iz Heilbronna proslavio 25 godina postojanja

Pročitajte koji ambasadori BiH školuju djecu o trošku države

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment