BiH dijaspora

Đemila Talić Gabriel izabrana za savjetnika pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu

Uspješnu Bosanku Đemilu Talić Gabriel, bivšu počasnu konzulicu BiH u Novom Južnom Velsu, te članicu UN National Committee Australia i Australian Local Government Women’s Association of NSW, po dolasku u Sarajevo dočekala je vijest o novoj ulozi koja je očekuje po povratku u Australiju.

Naime, ona je izabrana da obavlja dužnost savjetnika pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu, a na ovoj poziciji bit će naredne tri godine. Ovo vijeće fokusirano je na pružanje visoko strateškog savjetovanja pri vršenju policijskih aktivnosti u kulturno, jezički i vjerski različitim zajednicama u ovoj australskoj saveznoj državi, a njegovi članovi- savjetnici biraju se prema visokoj stručnosti i vještinama kojima mogu doprinijeti unaprijeđenju policijskog djelovanja u ovim zajednicama.

– Sa radom krećem od marta 2021. godine, a kao savjetnik pri Multikulturalnom savjetodavnom vijeću policijskog komesarijata u Novom Južnom Velsu davat ću savjete visokom predstavniku za policiju, s ciljem unaprijeđenja odnosa policije Novog Južnog Velsa i same zajednice, jačanja povjerenja stanovništva u policijske snage, te garancije sigurnosti civilnog stanovništva. Dvadesetčetiri sata dnevno u sedmici moram biti dostupna policijskom komesarijatu sa prijedlozima o rješavanju gorućih pitanja u državi i njenoj zaštiti. Sigurno da je velika čast biti izabran za ovaj posao, ali istovremeno i velika odgovornost- kaže Đemila Talić Gabriel.

P.R.

Related posts

Norveška: BiH građani u više gradova odat će počast žrtvama srebreničkog genocida

BHD Info Desk Administrator

Bihać-Švedska: Kod “humaniste” pronađeno i zaplijenjeno oko 1,5 kilogram kokaina

Predstavljamo: Lejlu Budnjo dizajnericu interijera u Austriji

Editor

Leave a Comment