BiH dijaspora

Ramiz Salkić , potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS u posjeti bh. dijaspori u Velikoj Britaniji: Obaveza svih nas je da što bolje predstavljamo Domovinu u svijetu

Ramiz Salkić , potpredsjednik bosanskohercegovačkog. entiteta RS ovog vikenda posjetio je bh. dijasporu u Engleskoj. Tom prilikom gospodin Salkić održao je tri javne tribune sa našim građanima koji žive i rade u Derbyu, Birminghamu i Hertfordshireu.

Obaveza svih nas je da činimo sve što možemo da naša domovina bude što bolje predstavljena u svijetu. Svako na svoj način to može i treba činiti. Uvjerio sam se da naša zajednica Velikoj Britaniji  to čini na najbolji način, kazao je potpredsjednik Salkić.

Naravno javne  tribine nisu mogle proći  bez vrućih  političkih tema u domovini.  Izmedju ostalog, bilo je govora o aktivnijem učešću bh. dijaspore  u demokratskim procesima u domovini,  sa posebnim naglaskom, na potrebu registracije za glasanje  što  većeg broja bh. građana iz dijaspore za  predstojeće  izbore. Naravno nije se moglo ìzbjeći ni sjećanja na genocide na Bošnjacima te aktuleno hapšenje bivšeg  generala Armije RBiH Atifa Dudakovića.

Potpredsjednik  Ramiz Salkić, je svim udruženjima čestitao na velikom aktivizmu i zahvalio im se  na pokazanom interesu za stanje u domovini.

Related posts

Bh. diplomatija protekle godine porezne obveznike koštala 24 miliona KM

Urednik BiH Info Desk

Nema gdje nas nema: Elvira Ramini 15 godina radila u kabinetu s Huanom Antonijem Samaranom

Prvog jula EU otvara granice prema Zapadnom Balkanu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment