Sport

Nakon Las Vegasa i Minhena: Četvorica talentovanih fudbalera iz Amerike te jedan ubojiti napadač iz Austrije predloženi FS/NS BiH

banner

Nakon nedavno završenog Internacionalnog  fudbalskog turnira u Minhenu, stručni štab US Soccer Educationa iz Denvera u sastavu Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević, Nedim Runda, Ratko Nikolić i  Nenad Starovlah, FS/NS BiH  za daljnje provjere u nekom od kampova omladinske reprenzentacije Bosne i Hercegovine,  predložio je četvoricu mladih talentovanih fudbalera iz Amerike te jednog ubojitog napadača iz Austrije. Na spisku koji je otišao u Savez nalaze se nasi Amerikanci.  Amel Šehić i  Anis Smajlović dvojca talentovanih  veznih igrača, Alan Imamović odbrambeni fudbaler te golman Haris Džafić . Peti je centarfor iz Austije  Amer Habibović koji je u Minhenu svojim igrama zadivio sve prisutne.

Stručni štab nije imao lagan zadatak jer na kampovima u Las Vegasu i Minhenu bilo je dosta talentovanih momaka, naravno oni će i dalje biti pod lupom stručnjaka iz USSE. Nova šansa za njih, ali i za sve ostale učesnike da se nametnu za omladinsku reprenzentativnu selekciju bit će naredni kamp u Chicagu, tada će svi učesnici trenerima  reprenzentacije Bosne i Hercegovine  moći direktno  pokazati svoje kvalitete.

BHDINFODESK

Related posts

Grci iz Zenice nose bod: Ništa nije izgubljeno, spremimo se za Finsku i Italiju

BH Fanaticosi: Vranješ – “Persona non grata”

Urednik BiH Info Desk

Kardif: Bh. reprezentacija nastupa na Svjetskom prvenstvu beskućnika

2 comments

Leave a Comment