Sport

Selekcija Njemačke novi šampion bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu

banner

Njemačka reprenzentacija je u svojoj grupi bila prva, u četvrtfinalu pobijedila Švicarsku, u polufinalu Norvešku. U finalnom meču minimalnim rezultato 1:0 savladali su dosadašnje šampione reprenzentaciju Austrije. Na SP u Izmiru ekipa iz Njemačke je dala 14, a primila samo jedan pogodak. Bravo za momke iz Njemačke, hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli da obezbijedimo uslove i odemo na SP.

Organizatori odlaska i učešća ekipe iz Njemačke na svim dosadašnjim SP, pa i na upravo održanom 17. SP u Izmiru su bh. asocijacije iz ove zemlje, Savez dopunskih škola BiH u dijaspori, sa sjedištem u Stuttgartu i Zajednica BiH iz Minhena.

Šampionsku titulu dijaspore BiH u futsalu za 2022. godinu, na SP u Izmiru osvojila je ekipa Njemačke, u sastavu: Srećko Mišković, Amar Čekić, Ivan Sudar, Mario Šimić, Valentino Gavrić, Andreas Berović, Ivica Aman, Anto Kajić, Denis Hasanović i Mišel Čurčić (igrači), Haris Halilović, Nedžad Solunović, Ismet Hasanović i Fehim Okanović (rukovodstvo ekipe).Bravo za sve momke – nove šampione iz Njemačke, veliko hvala svima koji su nam na bilo koji način pomogli da obezbijedimo uslove i odemo na SP u Tursku.

Najbolji igrač prvenstva je nenadmašni Adnan Hodžić iz Austrije, Srećko Mišković iz ekipe Njemačke sa samo jenim primljenim golom proglašen je za najboljeg golmana takmičenja. Pobjednička ekipa je u svojim redovima imala najubojitijeg strelca Andreasa Berovića. Dok je titula najperspetivnijeg ifudbalera pripala Adnanu Kvrgić iz Norveške.

Inače, treće mjesto pripalo je selekciji Švedske koja je bila bolja od futsall-hakera iz Norveške.

H. Halilović

Related posts

Ivica Osim dobija ulicu u Grazu, po njemu će se zvati i ulaz na stadion

Editor

Golman Botosanija Hidajet Hankić: Otac je tražio da se u kući govori samo bosanski jezik

BHD Info Desk Administrator

Džanan Musa karijeru nastavlja u Istanbulu

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment