Sport

Melbourne 18. fudbalski turnir bh. klubova/ Prvo mjesto osvojio KUD Dandenong

Proteklog vikenda u organizaciji Bosna Melborne (Maribyrnong Greens), održan je 18. fudbalski turnir bosanskohercegovačkih timova u Viktoriji. Utakmice su odigrane na Skinner Reserve, Braybrook, u zapadnom dijelu Melbourna.

Na turniru su učestvovale 4 ekipe koje se redovno takmiče u fudbalskoj ligi Viktorije (FFV link): KUD Dandenong (Springvale City, State 4 South), BH Centar Springvale (Heatherton United, State 2 South-East), Djerzelez (Balmoral FC, State 4 West) i domaćin Bosna Melbourne (Maribyrnong Greens, State 5 West).

Pobjednik turnira je ekipa  KUD Dandenong koja je u finalu rezultatom 5:1 pobjetila tim  BH Centar Springvale.

Neposredno nakon završetka finalne utakmice u prostorijama Bosne Melbourne održana je prigodna svečanost. Prvo su nagradjeni najmladji učesnici turnira, oni čije vrijeme tek dolazi i koji će uskoro biti glavni sudionici ovakvih druženja.

Za najboljeg golmana proglašen je Emir Čivić (KUD Dandenong), najbolji strijelac je Aldin Pjevo (KUD Dandenong), najbolji igrač turnira Semir Šabanović (KUD Dandenong), FC Ɖerzelezu je pripala nagrada za fair-play a prigodne pehare dobili su I finalisti turnira.

Kompletna manifestacija protekla je u lijepom druženju Bosanaca i Hercegovaca u Australiji I sv epojvale idu na adresu vrijednih volontera i organizatora iz Melburna.

BHDINFODESK

Related posts

Predstavljen bosanskohercegovački tim olimpijaca koji će nastupiti na Olimpijskim igrama „Tokyo 2020“

Editor

Skauting mreža: Kako doći do najboljih mladih fudbalera u dijaspori?

Editor

Berlin: igrači Herthe izrazili želju da posjete Bosnu i Hercegovinu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment