Biznis

Finska je na prvom mjestu kao najsigurnija država na svijetu za turiste a Bosna i Hercegovina na 77. mjestu

Španjolskoj je pripala titula općenito najpristupačnije države za turiste zbog svojih kulturnih i prirodnih bogatstava i vrhunske turističke infrastrukture, dok je Bosna i Hercegovina tek na 113. mjestu

Svjetski ekonomski forum objavio je popis 136 država prema tome u kolikoj mjeri izlažu turiste sigurnosnim rizicima, uključujući nasilje i terorizam.

Finska je na prvom mjestu kao najsigurnija država na svijetu za turiste. Na drugom mjestu su Ujedinjeni Arapski Emirati, a sljedeći je Island.

Hrvatska je na 24. mjestu odmah iza Kanade i Australije. SAD su na niskom 84. mjestu iza afričkih Benina, Namibije i Alžira, a Velika Britanija je na 78. mjestu iza Bocvane i Bosne i Hercegovine.

Srbija se nalazi na 72. mjestu, Slovenija na 17. odmah iza Švedske, Albanija je 46., a Makedonija 56. Najopasnija država na svijetu je Kolumbija, iza Jemena i Salvadora.

Španjolskoj je pripala titula općenito najpristupačnije države za turiste zbog svojih kulturnih i prirodnih bogatstava i vrhunske turističke infrastrukture.

Na popisu država koje su najkonkurentnije iza Španjolske slijede Francuska i Njemačka. Hrvatska je na 32. mjestu, Slovenija 41., Srbija 95., a BiH 113.

Deset najsigurnijih država za turizam su Finska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Island, Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švicarska, Ruanda i Katar.

Deset najkonkurentnijih država su redom: Španjolska, Francuska, Njemačka, Japan, Velika Britanija, SAD, Australija, Italija, Kanada i Švicarska.

BHDINFODESK

Related posts

Danska: Bosanskohercegovačke firme grade Univerzitetsku bolnicu u Køgeu

Editor

Vogošća: Uskoro nova fabriku oružja

BIMAL ulje stiglo do Angole i Filipina

Editor

Leave a Comment