Moj stav

MIRSAD HADŽIKADIĆ – RUKA SPASA I POMIRENJA, GLAS RAZUMA I SVIH NAŠIH HTIJENJA

banner

Naš glas za Hadžikadića na ovim izborima je galas za  spas nas i naše jedine domovine Bosne i Hercegovine!

Osmi opći izbori u BiH

Kako je u BiH već svima poznato 8. Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2018. održat će se  7. Oktobra 2018.godine ( za 14 dana). Na njima se biraju se 3 člana Predsjedništva BiH ( iz svakog konstitutivnog naroda po jedan),  Zastupnici/ Predstavnici za Predstavnički dom BiH, Predstavnički dom Parlamenta FBiH, Predsjednik i Potpredsjednik Rs, predstavnici za Narodnu skupštinu Rs i predstavnici za Skupštine kantona u FBiH.

Za ove izbore prijavile su se 72 političke partije i 39 nezavisnih kandidata. Na izborima imaju  pravo učešća 3,352.933 građana, od čega 2,092.336 na području FBiH i 1,260.597 na području Rs. Izbori su prilika da se oslobodimo balasta i izaberemo nove, bolje, drugačije ljude koji će nas zastupati i predvoditi.

A pobjeda najboljih na izborima je moguća samo ako izborni proces bude čist. Narodu je dosta patnje, krađe, lopovluka, prevara i korupcije. Pri izboru naših kandidata korisno je prisjetiti se  vrijednih poruka prvog predsjednika BiH g. A. Izetbegovića- ne glasati za one koji mnogo govore, za one koji su stekli bogatstvo kojem se ne zna porijeklo, za one koji su se pretvorili u lokalne moćnike, ni za one koji za sebe agituju i traže vlast.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mirsad Hadžikadić

Za Predsjedništvo BiH prijavilo se 15 kandidata: 6 iz Bošnjačkog naroda, 5 iz reda hrvatskog i 4 iz reda srpskog naroda. Hadžikadić je kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Kandidati za člana Predsjedništva BiH su: Bošnjački član Iz reda Bošnjačkog naroda:  Mirsad Hadžikadić- Platforma za progress (nezavisni kandidat), Fahrudin Radončić (SBB), Senad Šepić (Nezavisni blok), Šefik Džaferović (SDA), Denis Bećirović (SDP), Amer Jerlagić (Stranka za BiH), Sefer Halilović (BPS), iz reda Hrvartskog naroda – Hrvatski član Jerko Ivanović – Lijanović ( Narodna stranka radom za boljitak), Dragan Čović ( HDZ BiH), Boriša Falatar( Naša stranka), Dijana Zelenika(HDZ 1990), Željko Komšić(DF), a iz reda Srpskog naroda – Srpski član Mirjana Popović(SNS), Milorad Dodik (SNSD), Mladen Ivanić (Koalicija- Savez za pobjedu Rs). Ne agitujem, ali pozivam na razum.

Hadžikadić je rođeni Banjalučanin, više decenija uspješan američki biznismen sa akademskom i profesionalnom karijerom, osnivač, pokretač inicijativa i nosilac rada u više značajnih institucija, od kojih su neke bile i promotor u BiH. Osnivač je Savjetodavnog vijeća za BiH u Washingtonu, preko kojega već duže pokušava pomoći BiH da što prije postane funkcionalna i sposobna i  zaštiti svoje narode i građane, a osnivač je i predsjednik BiH akademije nauka i umjetnosti. Profesor je i predavač informativne tehnologije na fakultetima grada Sharlote. Diplomirao je 1987. na Harvardu, a doktorirao 1987.g.  Autor je preko 50 naučnih radova, objavio 3 knjige, organizovao više međunarodnih konferencija. Glavni je urednik naučnog časopisa  u oblasti kompleksnih sistema. Bio je učesnik i vodić  istraživačkih timova za projektovanje modela i simulaciju ekonomski, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema. Dr Hadžikadić je od 1991 do 1997. bio direktor medicinske i ortopedske informatike u Carolinas Healtcare systemu, a od 2000-te je bio osnivački dekan Fakulteta informacijske tehnologije na Univerzitetu Sjeverne Karoline, a d 2008. je osnivač i direktor insituta za kompleksne sisteme. On umije i zna kako BiH dovesti na put ozdravljenja i ujedinjenja.

Hadžikadić je čovijek čistih ruku i obraza. Ima pamet, energiju, kapacitet, znanje i poštenje. To tvrde svi koji su ga poznavali i koji ga znaju. Mnogi u njemu vide novog Titu. On poznaje oba sistema, što mu daje veliku prednost u nastojanju da kao član Predsjedništa BiH liječi ratne rane i bude kreator i nosilac u gradnji BiH po mjeri svih njenih naroda i građana.

Sa znanjem svjetskog eksperta za upravljanje kompleksnim sistemima, mogao bi najviše da pomogne razvoj BiH – vjeruje G. Gandić.  „Sa njim  bi naša država napravila korjenite promjene u uređenju građanske države, koja bi normalno funkcionisala, kao sve Evropske države.“  On je čovjek za budućnost. „Pametan , obrazovan čovjek, sa obrazom i dušom. Iskren i dobronamjeran. Ima znanje i iskrene namjere – smatra   Emina K. “Treba mu dati državu da je vodi“. „Samo jaki dolaze do cilja – ova zemlja trebna progres –  naglašava Šefika-  a on je oduševio hrabrošću i idejama”. „On je jedini pošten i normalan čovjek među vukovima, lijama i lešinarima“ (Emir).   „Da su i ostali kandidati za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH istinski patrioti trebali bi odustati od kandidature i dati priliku ovom čovjeku.“(Fohra). Došao je u zadnjim izdisajimna BiH da nas spasi iz kandži fašista (Zekija).

Sa više strana čuju se apeli upućeni političkim strankama i organizacijama koje imaju kandidate za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda da sjednu, suglase se i u interesu Bošnjačkog naroda izaberu jednog kandidata kojega će svi podržavati.

Hadžikadić ne traži glas za sebe, jer on je ostvario sve što je do sada u životu htio. On traži da njegov glas bude naš. On traži glas za nas.Traži ono što su mnogi od nas već davno izgubili…i zaboravili pravilno koristiti.

Po čemu se Hadžikadić razlikuje od svih drugih?

On je jedini kandidat koji odgovara zahtjevima svih građana BiH. Za njega sam sa punom vjerom i optimizmom dao moj  glas, a očekujum da to učinite i vi.

Drugačiji je od svih drugih. Ne vara, ne laže, ne krade, ne iskorištava državu, ne bogati se na račun naroda, nije korumpiran, ne pripada ni jednoj stranci…On je jedini kandidat za člana Predsjedništva BiH od prvih BiH demokratskih izbora do danas kojem ova zemlja nije dala ništa osim gentetskih korijena, a on je spreman da joj dadne sebe i stavi u funkciju države BiH i njenog naroda sve što ima i što je do sada stvorio. Nije nacionalista, nije ničiji podanik i poslušnik, već patriota i rodoljub. Voli BiH kao zjenicu oka svog i vraća joj se, kada je napotrebniji. U njegovim rukama je ključ koji otvara sva vrata koja su do sada pred BiH i za građane i narode BiH bila zatvorena.

Njegova pobjeda značila bi nove neslućene pozitivne promjene u cijelom bh društvu. Bilo bi to ohrabrenje, potsticaj i vjetar u leđa njemu i svima nama. Zato mu je, da nadvlada korumpiranu nacionalnu stranačku strukturu, važan svani naš glas.

Napustio briljatnu karijeru u Americi i došao se boriti za BiH

Ne zaboravite. Mirsad Hadžikadić je napustio briljatnu karijeru u Americi i došao se boriti za BiH. O njemu niko nije rekao ništa loše. Nije, jer mu se mogu uputiti samo komplimenti i izrazi divljenja. Ako niste čitali njegovu biografiju bilo bi uputno da je pročitate, jer ćete doći do vrijednih spoznaja, a možda  za sebe i svoje naći putokaz, ohrabrenje i potsticaj. Siguran sam da ćete biti zapanjeni saznanjem da jedan čovjek kao što ste vi, koji se digao  iz  banjalučkog pepela, u tako kratkom vremenu može steći toliko znanja, toliko fakultetskih diploma, postati profesor, doktor, kreator i tvorac novih poslovnih sistema svjetskog nivoa, uspješno začeti toliko novih poslova, osvojiti priznanja i nagrade i uz to sve ostati privržen svojoj domovini BiH, osnovati i pokloniti joj trajne vrijednosti kao što su Akademija nuka i umjetnosti i Savjetodavno vijeća za BiH u Washingtonu. Priznanja i nagrade koje je za svoj rad i rezultate dobio u Americi su potvrda i verifikacija njegovih stvarnih vrijednosti.

Možete li zamisliti šta to znači, koliko treba ljubavi i samoodricanja, kad neko ostvari karijeru,  formira porodicu, instalira svoj i njen život u nekoj sredini hiljadama kilometara daleko od domovine i zavičaja i onda isključivo iz rodoljublja i patriotizma sve to promijeni i vrati se, i to u osiromašeni i obeznađeni zavičajni ambijent  koji je devalvirao i skrenuo na straputicu?…A Hadžikadić je uradio upravo to. Napustio više nego dobar posao, prekinuo karijeru koja doseže neslućene vrhove, preusmjerio tok cijele svoje porodice i gurnuo je u neizvjesnost i nepoznato. Njegovo geslo je – Nemoj uraditi ništa drugome što ne bi želio da drugi uradi tebi!

Hadžikadićeva platforma  za progres

Osnova Hadžikadićevog djelovanja je Platforma za progres… a u fokusu građanska država, nova tehnologija, mladi kao pokretači, obrazovanje, sigurnost… Zar nam nije dosta podjela ? – stanimo iza Hadžkadića koji nam nudi ujedinjenje i progres!

Hadžikadić nas poziva da mu vjerujemo, ali isto tako uvjerimo i sebe u mogućnost da budemo dio pozitivnih promjena, da zajedno izgradimo najbolju BiH u njenoj modernoj historiji. Mada u BiH imamo korupciju, ljude pune mržnje i omladinu koja odlazi, Hadžikadić hrabro uzima na sebe odgovornost za ovu državu, u kojoj je još uvijek višak apatije i manjak nade. Država se ne može graditi kroz nacionalni pristup. On smatra da trebamo više govoriti o vlastitim riješenjima, a manje o drugima. Imperativ  je – integracija ljudskih potencijala, društvenih i ekonomskih tokova. Kod ljudi se mora probuditi svijest, da se mogu razviti i oživotvoriti divne ideje kojih ima.

Hadžikadić je, kako i sam kaže, potpuno novi i drugačiji čovjek na bh političkoj sceni. On je u svom uspješnom aktivnom životu ostvario velike rezultate i dolazi u BiH ne da uzima od naroda, već da sa njim dijeli dobro i zlo, za njega radi i da mu daje. On prepoznaje sistemske promašaje,  vidi suštinu sistemskih problema i ima volju i sposobnost da ih riješava. Dugoročno razmišlja i ima rješenje na kraći rok. Jasno mu je da BiH već godinama ide ka ambisu podjela orkestriranu od strane vodećih stranaka, koje teže sačuvati pozicije vlasti koju drže i po cijenu podjele države. Ne zanima ih ni dobrobit građana, ni naroda, ni države. Svjestan je da je zakonodavstvo BiH uslovljeno parcijalnim stranačkim interesima, da svi vuku na tri ili više strana, da nemaju nikakvih rješenja na duži rok. Ne postoje kriteriji za nagrađivanje dobra i sankcionisanje zla, pa se često zlo nagrađuje a dobro kažnjava.

Hadžikadić posebno naglašava važnost Obrazovnog sistema. Naši ljudi briljiraju na svjetskim univerzitetima…Po njemu je Obrazovni sistem najvažniji i mora biti bolji. Bez obrazovanja radne snage nema uspješne države. Bolonjski proces u BiH nije optimalno implementiran. Previše je politike koja utiče na obrazovanje.

Ozbiljan problem je što je strankama dato pravao da upravljaju preduzećima i stavljaju njihovu sudbinu u ruke njima podobnih, a ne sposobnih. Treba ulagati u nove firme i s više opredelenja tražiti sredstva sa strane.

Hadžikadić pridaje važnost i vjeri, jer vjera drži kontrolu iznutra. Odnosi sa susjedima i Turskom, koja je prijatelj BiH,  su važan činilac zbog ekonomije i prošlosti. Hadžikadić ih podržava u odnosima reciprociteta, kao i odnose sa zemljama EU, Rusijom, SAD, ali mu smeta svako vezanje zastava , jer daje prevlast jednoj strani.

Svjestan je da Dejtonski sporazum otežava napredak BiH, jer ostavlja prostor kočničarima i rušiteljima, ali nam on nije donio korupciju, već smo je rodili i njegujemo sami.

Dijaspora nema nikakav uticaj na rad državnih organa, iako u dijaspori živi trećina bh populacije, što je nedopustivo. Dijaspora ima i nudi znanje, iskustvo, kapital…Životno je zainteresirana za svoju domovinu i želi se na svrsishodan način uključiti u političke, ekonomske, obrazovne i kulturne tokove BiH.

Hadžikadićeva poruka mladima

Hadžikadić poručuje mladima da budu hrabri i odlučni. U BiH je primjetna težnja da se mladi ušutkaju, obeshrabre, da dignu ruku od svega…Mladi su svježi, imaju slobodu razmišljanja i nisu ograničeni idejama prošlosti. Teško im je reći da ostanu, a nemaju priliku da uče, rade i izraze svoju zasebnost. Svi žele posao u državnim firmamam i upravi, a toga nema dovoljno.

Mladi ne mogu čekati. Odlaze iz BiH jer im je dosta mržnje i podjela. Njihov odlazak je problem za demografsku strukturu, ali i za popunu radnih mjesta. Mladi se moraju više angažovati u razvoju društva, svojom kreativnošću i inventivnošću, jer ih društvo treba. Moraju ići u osnivanje malih firmi. Oni moraju proizvesti novac za penzije, zdravstvo, obrazovanje, a kako kad je i dalje najveći poslodavac u BiH je javna uprava, u kojoj se posao dobiva preko veze.

Tok izborne kampanje

U BiH je u toku predizborna kampanja, u kojoj se oštrije nego do sad vodi borba za svaki glas, a koja će trajati do 6. oktobra. Sedmi oktobar je izborni dan, za koji mnogi vjeruju da će BiH donijeti značajne promjene. U dosadašnjem toku kampanje malo je uvjerljivih programskih obećanja. Iako je osjetna dominacija nacionalnih i nacionalističkih partija, opozicioni i nezavisni kandidati su sve više slušani i podržavani. Do sada održane TV debate su pokazale da nema dovoljno argumentovanog iznošenja istinitih činjenica, koje će iznijeti na vidjelo sve dobro i sve loše, sav prljav i čist veš izbornih kandidata, po kome će se moći vidjeti ko je ko i ko je taj koji nudi razumna rješenja i kojeg želimo imati kao svog zastupnika u vlasti.

U TV debatama je ostao posebno zapažen istup nezavisnog kandidata za člana Predsjedništva BiH Mirsada Hadžikadića, koji dolazi iz Bošnjačkog naroda. Na FB se svakodnevno može vidjeti da je veliki broj nas koji vjerujemo da sa Mirsadom počinje izgradnja nove uređene građanske i  ekonomski jake države BiH, zasnovane na prirodnim resursima i novim tehnologijama. Stiče se dojam da je on lider kojeg čekamo već 23 godine. On je jedan od nas i uvijek će biti bliži običnom čovjeku. Njegov fokus je na iznalaženju sistemskih rješenja za BiH. U tom smjeru je bilo usmjreno i njegovo izlaganje na debati TV N1, u kojoj su sa njim učestvovali Amer Jerlagić i Senad Šepić…

Kroz TV debate građani mogu prepoznati odvažne političare, prave vođe, dorasle složenoj i teškoj situaciji u kojoj se BiH nalazi. I na ovim izborima je vidljiva konstanta politike Srba i Hrvata da razore BiH i njen teritorij i pripoje u cjelini ili djelimično Srbiji odnosno Hrvatskoj. Mnogi Srbi i Hrvati pripadnost BiH ne doživljavaju kao pripadnost domovini. Za njih je BiH samo mjesto gdje žive, a Srbija i Hrvatska su zemlje kojima teže i pupčano pripadaju. Dok se u najvećem broju zemalja svijeta, kao u Americi, Kanadi, svaki građanin  smatra i zove Amerikancem, Kanađaninom, samo u BiH to nije.

U toku debate Hadžikadić je obišao veliki broj bh gradova i područja, razgovarao s mnogima i mijenjao iskustva. Putujući kroz Bosnu, a putovao je svuda, od Lješeva kod Visokog, gdje je položio vijence šehidima, obišao Kariće kod Vareša, Livno , Jajce, Sanski Most, posjetio Arapušu, Sarajevo, Brezu, Tešanj, bio u Sarajevskoj vijećnici, na Ilidži, u Mostaru, Bugojnu, Zenici,Bihaću, Stocu…i pri tom se susreo sa svim vidovima korupcije, u svim segmentima društva. U Sarajevu je prisustvovao otvaranju Sarajevo filmskog festivala- SFF.

U kampanji je sve prisutniji govor mržnje i potsticanje na mržnju i nasilje. Sve je manje saradnje i dogovora. Malo smo ili nimalo naučili od Tita, koji je znao razgovarati sa Zapadom i Istokom i otvoriti puteve u Aziji i Africi.

I tokom ovih izbora osjeća se naglašena  prisutnost mržnje i straha od potencijalnih ratova, a sve to je skrojeno da plaši ljude i stvori u njima uvjerenje da ih samo ovi koji sada vladaju mogu zaštititi i spasiti od nečeg još goreg. Nasuprot tome, Hadžikadić smatra da moramo intenzivnije, iskrenije i predano radniti na riješavanju unutarnjih nacionih odnosa, kako bi mogli krenuti naprijed. Svijet od nas čeka da ponudimo neko alternativno rješenje, kako bi mogao iza njega stati. Pri tome se moramo  istrajno boriti za istinu i ostaviti u amanet cijelom svijetu da se počinjeni teški zločini koji su se dogodili u BiH i Srebrenica nikad ne zaborave i da se nikad više nikom ne dogode.

Hadžikadićem počinje vrijeme nove uređene BiH

S pravom vjerujemo da sa Mirsadom Hadžikadićem, čak i ako ne bude pobjednik, počinje vrijeme nove uređene građanske, ekonomski jake i stabilne države BiH, zasnovane na bogatim prirodnim resursima i tehnologiji novog doba. O svojoj viziji budućnosti takve nove BiH Hadžikadić je govorio već prvog dana izborne kampanje u tuzlanskom Narodnom pozorištu. Budimio zahvalni Bogu što nam ga je poslao i podržimo ga na putu kojim je krenuo isključivo radi BiH i nas u njoj, ostavivši iza sebe obilje svega stečenog u Americi za par desetljeća. A u Americi je stekao obrazovanje i ostvario karijeru kakva se u BiH već pola stoljeća ne može ni sanjati.

Hadžikadić smatra da sa ovim izborima počinje dugoročni proces.  Ako dobije poziciju za šire djelovanje, sa kojim se može mijenjati stanje, za njega će to biti odgovornost a ne privilegija. Njegov jedini princip je – odabrati šta je dobro za BiH. Ako ne pobijedi neće odustati. Nastaviće svojim kapcitetima pomagati da se stanje unaprijedi. Osnovaće stranku i za 2 godine izići na lokalne i za 4 na opće izbore. Bošnjački političari šute jer ne znaju da su ucijenjeni, ali šutnja neće uticati na promjenu stava…Mirsad smatra da pri istupu treba biti glasniji i pred međunarodnom zajednicom aktivnije aktuelizirati interese BiH..

Poseban problem BiH je što nema svog vođstva, nemamo akademsku javnost koja će nas pokretati i voditi da se borimo za ideje a ne za pozicije, već petokolonaše i dio naroda sa  podaničkom svijesti i poltronstvom prema susjedima.

Na pitanje kako očekuje da uspije na izborima, a nema ni stranku, Hadžikadić je odgovorio da su stranke postojale i prije rata u BiH, pa šta su napravile, i zato vjeruje da kao nezavisni može više uraditi na konsolidaciji, stvaranju prilika i za ostvarivanje vizije naše budućnosti u BiH.

Značajna podrška Hadžikadiću je i njegova porodica. Njegova supruga Mirsada, njegova kćerka Lejla-Hadžikadić Gušić, doktorica koja živi i radi u SAD, već duže vrijeme aktivno pomaže ženama BiH oboljelim od raka.

BiH kao država nikad nije bila dominantna tema Predsjedništva BiH

Hadžikadić želi biti predsjednik cijele BiH i svih njenih građana. Insistiraće na tome da interesi BiH budu najvažniji od svega. On smatra da BiH kao država nikad nije bila dominantna tema Predsjedništva BiH. Moramo naći naše mjesto i učiniti ga znakovitim. Svaki član Predsjedništva BiH mora prije svega braniti  interese države koju predstavlja i naći načina da u svakoj situaciji zastupa i štiti njene interese. U BiH postoje snage koje će se boriti protiv bilo kog oblika destrukcije i to će dati do znanja Dodiku, Čoviću i drugima…Ne može čovjek biti vođa države, a da ne prizna tu državu.

Često pitanje Hadžikadiću  u toku debate bilo je da li se može izboriti u SAD za BiH kao građansku državu sa jednim predsjednikom, jednim parlamentom, bez skupih entiteta i kantona? Poznat i oproban način po Hadžikadiću je građanska država na demokratskim principima, u kojoj će se birati najbolji. U takvim uslovima narod će birati najbolje, a ne podobne, bez obzira iz kojeg su naroda ili etničke grupe. Ni za koji narod nisu dobri entiteti.

BiH treba jedan glas

Evropski lideri neosnovano i proizvoljno traže od BiH jedan glas, traže od njenih vlasti da govore jednim glasom, a i sami su bili  zagovornici i tvorci troglasja. BiH nema jedan glas i neće ga imati dok istina o genocidu ne iziđe na vidjelo. Jedan jedinstven glas državi BiH je oduzet Dejtonskim ugovorom i dat dvoglas i troglas formiranjem entiteta. Kao da ne zna kako država funkcionira, EU i dalje, umjesto da udari gdje treba, traži od BiH države da govori jednim glasom, iako dobro znaju, kao i mnogi u svijetu, da to Dejtonsko uređenje onemogućuje.

MZ je duboko svjesna da se te tri strane u BiH nikad neće moći usaglasiti, ne zato što ne bi mogle naći zajedničke interese i postići kompromis, već zato što ih drušebrižnici sa strane konstantno potstiču na netrpeljivost, separatizam, guraju u nesporazume i dozirano pumpaju mržnjom. Da bi govorila jednima glasom, BiH mora imati jednog predsjednika, a ne trojicu predsjedavajućih iz triju naroda, koji su do sada svojim imenom, položajem i načinom djelovanja proizvodili separatizam,  sijali mržnju i sprečavali svaku misao o  zajedničkom životu. Hadžikadić želi i hoće to promjeniti.

Iskra svjetlosti

Mrak i magla koji su na BiH pali 90-tih, ne dižu se.  Ljudi lutaju u beznađu mraka, nemoćni da dopru do tračka svjetlosti, koji  će razbiti mrak. Od prije nekoliko mjeseci došao nam je iz Amerike sin BiH, Banjalučanin Mirsad Hadžikadić. Donio nam je iskru svjetlosti, koju već mnogi prepoznaju u BiH tunelu.

Ne dolazi Mirsad slučajno i nije ga niko ovamo poslao.  Poslao ga je dragi Bog. Samo tako se može shvatiti njegova misija u izbornom procesu BiH, kojim upravlja i koji kontroliše široko raširena i duboko ukorijenjena strančka kriminalna korupcijska vlast, koja se sve više širi i zahvata sve slojeve bh društva. U takvim uslovima, moramo se zapitati zar smo mogli dobiti bolju priliku da izaberemo za lidera koji će nas voditi, čovjeka koji je više nego obrazovan dovoljno pametan i sposoban da nas pokrene iz inertnosti i povede u bolju i sretniju budućnost. Jer on je više nego patriotski opredjeljen, više nego naš. On je prvi čovjek od kada djeluje Dejton, koji se ne predstavlja ni kao Bošnjak, ni kao Srbin ili Hrvat, već sve to objedinjuje u svojoj divnoj poštenoj prirodi. On je lider kakvog  priželjkujemo i kojeg smo 23 godine čekali da nas ujedini i pokrene i povede iz beznađa. On neće propasti ako mu ne damo svoj glas, ali ćemo dublje potonuti i propasti mi ako ga ne podržimo.

Hadžikadić je iskra u tunelu BiH. Iskre dijelimo dalje, da se sjedine u vjetlost, koja će nam osvijetli put, da ova zemlja krene u progres za bolje sutra.

Naš glas za Hadžikadića je galas za  spas nas i naše jedine domovine Bosne i Hercegovine!

Burlington, Sept. 23.2018                                                                      Zijad Bećirević

 

HADŽIKADIĆ JE ZA BIH SPAS – U POSLJEDNI ČAS!

 

NJEGOVA RUKA SPASA I POMIRENJA,

GLAS JE RAZUMA I SVIH NAŠIH HTJENJA.

 

 S RAZLOGOM SE RADUJE BOSNA CIJELA

SVIJETLOST SE POJAVILA NA KRAJU TUNELA.

 

SESTRE MILE, BRAĆO DRAGA,

ON JE IZRAZ VAŠIH ŽELJA, ON JE NAŠA SNAGA.

 

SAMO ON OD BIH NIJE DOBIO NIŠTA,

 NAPUSTIO SVE ŠTO JE STVORIO,

 DA BI DOMOVINI IZGUBLJENU NADU U BOLJE OBNOVIO!

 

U HADŽIKADIĆ MIRSADU

NAKON 23 GODINE BEZNAĐA I BOŠNJACI DOBIVAJU NADU.

 

JEDINI  JE KOJI IMA VOLJU, SPOSOBNOST, OBRAZOVANJE I ZNANJE

DA PROMJENI U BIH NEODRŽIVO STANJE.

 

OD BOSNE NIJE UZEO NIŠTA,

A SVE JOJ OD SEBE DAJE

I SPREMAN JE BORITI SE ZA NJENU DOBROBIT

DOK ŽIVOT U NJEMU TRAJE.

 

DIJASPORA GA ŠALJE, A BOSNA ZOVE,

DA OSTVARI NAŠE NEOSTVARENE SNOVE.

 

AKO GA IZABEREMO ZA PREDSJEDNIKA

ZAUSTAVIĆE  DVOJAC ČOVIĆA I DODIKA.

 

U NJEGOVOM SU FOKUSU DRŽAVA, EKONOMIJA I MLADI

I NA TOME ĆE ISTRAJNO I PREDANO DA RADI!

 

ZA BOSNU I HERCEGOVINU I NAS IMA SPASA

AKO SE ZA HADŽIKADIĆ MIRSADA GLASA.

 

Zijad Bećirević

BURLINGTON, 22.SEPTEMBRA 2018

Related posts

NASTAVAK AGRESIJE NA KOZARAC

Urednik BiH Info Desk

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990: Mi nismo “istočni susjedi”, mi smo Hrvati!

Editor

Vijeće za štampu BiH zahtijeva hitnu istragu o navodnom prisluškivanju medija

Editor

1 comment

Prof. Dr. Naim Kosaric 27/09/2018 at 10:05

Odlicno! Mirsad je svjetlost na izlazu iz mracnog Daytonskog tunela.

Reply

Leave a Comment