Dopunske škole

U toku distribucija udžbenika za dopunsku nastavu od V do IX razreda osnovne škole

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine vrši distribuciju udžbenika za dopunsku nastavu od V do IX razreda u dopunskim osnovnim školama, koju pohađaju djeca u iseljeništvu iz Bosne i Hercegovine.

Prema informaciji Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine, distribucija udžbenika „Kulturna i društvena historija naroda Bosne i Hercegovine“ odvija se sukcesivno, diplomatskom poštom, do diplomatsko-konzularnih predstavništava u Evropi. Do destinacija, do kojih se diplomatska pošta ne dostavlja kopnenim putem, distribucija udžbenika se vrši komercijalno za što je Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine osiguralo finansijska sredstva u budžetu za 2018. godinu.

Udžbenik za dopunsku nastavu za V,VI,VII,VIII i IX razred osnovne škole za djecu u inostranstvu postavljen je na web stranici Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine  i svi zainteresirani ga mogu preuzeti na ovom linku:http://www.mcp.gov.ba/org_jedinice/sektor_obrazovanje/dopunska_nastava_doc/default.aspx?id=9356&langTag=bs-BA

 

 

Related posts

NAREDNOG VIKENDA U WANGENU, POČINJE SA RADOM BOSANSKA ŠKOLA

Editor

Majčina protiv asimilacije

Editor

Škola mentalne aritmetike u Beču

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment