BiH dijaspora

Predstavljamo: Amir Hamidović vijećnik u Belgiji

banner

Rat u Bosni i Hercegovini promijenio je životne puteve mnogih Bosanaca i Hercegovaca. Kalesijsku porodicu Hamidović odveo je u Belgiju. Porodica Hamidović, kao i sve ostale porodice, krenula je iz početka. Radom i trudom djeca, ratom prekinutog djetinjstva, morala su nastaviti graditi sebe u nekoj drugoj zemlji. Amir Hamidović u tome je uspio.

Amir Hamidović  rodjen 1989. godine u Tuzli, na području općine Kalesija živio je do agresije na Bosnu i Hercegovinu. Prvi put je bio kandidat na općinskim izborima u gradu Flemalle (okolina Lieža, Belgija)  2012.godine. Dobio je povjerenje birača i postao vijećnik sa samo 23 godine. Te iste godine je završio obrazovanje pa počeo raditi  posao profesora historije u gimnaziji u Liežu.

Tokom 2014.godine   Amir Hamidović je  napustio svoj profesorski posao da se okrene političkoj karijeri. Pored svog mandata u općinskom vijeću, svoju mladu karijeru je nastavio u regionalnoj vladi, gdje je postao savjetnik Ministrice Isabelle SIMONIS (Ministarstvo za obrazovanje odraslih, za ženska prava i za omladinu). Nakon 6 godina rada u općinskom vijeću, Amir Hamidović se ponovo kandiduje sa većim ambicijama na gradskim izborima u oktobru 2018. godine.

BHDINFODESK

Related posts

Ambasadorica BiH u Češkoj: Pregovaramo o uspostavi direktne aviolinije Sarajevo-Prag

BHD Info Desk Administrator

Biznismen iz Švicarske Safet Alić u Srebrenici gradi farmu pilića

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 338: MUSTAFA NAJBOLJE RAZUMIO…

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment