Bosnia Appeal

Širom dijaspore humanitarni koncerti za liječenje devetogodišnjeg Emira Buze

Devetogodišnji Emir Buza boluje od rijetkog oblika raka limfnih žlijezda. Bolest se može uspješno izliječiti, ali za liječenje su potrebna velika finansijska sredstva, koje porodica ne može sama osigurati. Dječak se trenutno nalazi na Klinici Acibadem u Turskoj i do sada je primio 11 kemoterapija, a neophodno je da ih primi još 55. Prvobitni iznos liječenja bio je 168.000 eura, ali zahvaljujući dobrim ljudima dio sredstava se prikupio u proteklih mjesec dana, te je za nastavak liječenja neophodno osigurati još 90.000 eura.

Pomozi.ba organizacija od 1. oktobra ustupila je broj 17007 za liječenje malog Emira Buze. U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere, a pozivom na broj doniraju se dvije konvertibilne marke.

Emir Buza je sin Almira Buze, našeg poznatog muzičara, koji je učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama za druge, ali i na stotinama humanitarnih koncerata. Da ga kolege nisu zaboravile potvrđuje činjenica da će širom Evrope biti održani humanitarni koncerti.

Prvi u nizu bit će 11. oktobra u u Sportskoj Dvorani “Amel Bečković” u Vogošći. Na ovom humanitarnom koncertu nastupit će brojni muzičari: Jala Brat, Amar Gile, Armin Bijedić, Amel Ćurić, Semir Jahić, Mirza Selimović, Dj Dzalta, Anid Čušić, Ibro Bublin, Sara Jelaš, Elmedin Kadrispahić, Armin Dedić, Ruža Efendić, Elvedina Šehić, Armin Čohodar, Lejla Zahirović, Fatmir Sulejmani, Faruk Duran, Gori bend, Emrah Emšo i Lana Vukićević.

Dan poslije, 12. oktobra, muzičari će prikupljati sredstva za pomoć Emiru u Švedskoj. Naime, muzičari predvođeni Edinom Hodžićem Edosom u Skandinaviji su organizirali nastup u klubu „Dukat“ u Göteborgu.

U Beču će se 20. oktobra održati veliki koncert Enesa Begovića, Viki Miljković i Armina Bijedića, a organizatori su organizirali prikupljanje pomoći za Emira.

Podsjetimo, od 01. oktobra Pomozi.ba organizacija ustupila je broj 17007 za liječenje malog Emira Buze. U pitanju je jedinstveni broj za sve operatere, a pozivom na broj doniraju se dvije konvertibilne marke.

Related posts

BiH: Studentima podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

Editor

IFS-EMMAUS: Cooperation with the Humanitarian Organization “Bosnia Appeal” from Birmingham

“Djeca nam se rađala”: Uz pomoć humanitarnog broja RS želi povećati natalitet

Leave a Comment