Dopunske škole

Iz Saveza dopunskih škola BiH: Bosanska škola iz Ulma na izletu u Schwaben Parku

banner

Osim što spada u aktivnija odjeljenja bosanskih dopunskih škola u SR Njemačkoj, Bosanska škola u Ulmu brine i o vannastavnim aktivnostima svojih učenika. Tako je, nedavno, na inicijativu roditelja organizovan zajednički izlet – posjeta Schwaben Parku.

-Učenici i njihovi roditelji, ukupno nas 35 proveli smo veoma lijep i koristan dan u Schwaben Parku. Vrijeme je bilo savršeno, što nije baš uobičajeno za ovo doba godine u Njemačkoj. Uživali smo u raznim atrakcijama koje pruža Schwaben Park. Poslije podne smo se svi našli u restoranu kako bi razmijenili utiske i uživali u zajedničkom ručku. Oko 18 sati zajedno smo se uputili u pravcu Ulma. Jako sam ponosna na roditelje djece koji su sami finansijski naš izlet i omogućili da se naša djeca i na ovakav način druže. Svi smo bili oduševljeni, a roditelji i djeca već imaju prijedloge našeg sljedećeg izleta – kaže profesorica Ismeta Handanović.

H.H./BHDINFODESK

Related posts

Reutlingen: Dopunska škola na bosanskom jeziku nastavlja sa radom

Editor

Maglaj: Ljetna škola maternjeg jezika za djecu iz dijaspore

Urednik BiH Info Desk

Poziv mladim studentima, naučnicima i umjetnicima porijeklom iz Bosne I Hercegovinei da se jave na konkurs Bosanskog akademskog društva

Editor

Leave a Comment