Bosnia Appeal

US Soccer Education Denver: Pomozimo Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprenzentacije BiH

banner

Osim svoje fudbalske zadaće sportska agencija US Soccer Education iz Denvera, često organizuje i humanitarne akcije pomoći sportskim organizacijama i sportistima koji za to imaju potrebu. Najnovija humana misija je pokretanje akcije pomoći Safetu Hodžiću, nekadašnjem kapitenu malonogometne reprenzentacije Bosne i Hercegovine, koji je branio za nekoliko sarajevskih klubova, a trenutno  bije svoju  najtežu životnu bitku.

Zbog trombova u nogama, Safet Hodžić više nije u mogućnosti da se kreće i nažalost, postao je teški  invalid. Sportisti i sportski radnici u Sarajevu nedavno su organizovali humanitarnu akciju pomoći ovom bivšem uzornom sportisti, međutim prikupljena sredstva nisu dovoljna za Safetovo konačno izlječenje.

Naime, Safetu je neophodan lijek “PLETAL”, koji je izuzetno skup i on ga sebi ne može priuštiti. Safet je nepokretan, a postoji mogućnost da ostane bez obje noge. Jedini spas za Hodžića je operacija u Turskoj, ali on za taj korak treba Vašu podršku.

Zbog toga US Soccer Education iz Denvera apelira na sve bivše sportiste u bosanskohercegovačkoj dijaspori, sve ljubitelje sporta i huamniste  širom svijeta da pomognu, nekadašnjem kapitenu naše malonogometne reprezentacije i čovjeku koji je mnogo dao za bh. sport.

Svoje donacije vrlo jednostavno mozete dati na Facebook Faundraiser linku: Pomoć za našeg bivšeg kapitena reprezentacije BiH: https://www.facebook.com/donate/2164499156922328/2296041007346692/

Također, novac možete direktno uplati na žiro račun: Raiffesien Bank, Safet Hodžić –  1613000019458449.

 

Pripremio: BHDINFODESK/ BIRMINGHAM

Related posts

MFS-EMMAUS: Kurban 2020. godine

Editor

Pomoć narodu Ukrajine: Podrška Bosnia Appeala humanitarnoj akciji koju vodi Pomozi. ba

Editor

Na humanitarnoj reviji za Emu Isić prikupljeno 1.025 KM

Editor

Leave a Comment