Sport

Robert Prosinečki: Ognjena Vranješa neću više pozivati u reprezentaciju BiH

banner

Selektor bh. reprezentacije je donio odlkuku da ne pozove stopera Anderlechta nakon niza skandala, a to je potvrdio za Anadolu Agency.

“Sam je sebe diskvalificirao iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i van njega. Žao mi je, ali tako je. I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Evropsko prvenstvo. Nikakvi ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju”, istakao je Prosinečki za Anadolu Agency, dodavši:”Istina, imat ćemo problema zbog toga. Vranješ je igrao veoma dobro u proteklom periodu i morat ćemo tražiti rješenje na poziciji desnog beka. Nadam se da ćemo uspjeti što prije naći adekvatnu zamjenu na toj poziciji, tj. da će igrači koji bi mogli konkurirati na toj poziciji biti u takmičarskoj formi”.

Podsjećamo, najprije je defanzivac izazvao bijes navijača zbog tetovaže četničkog vojvode, a nakon toga je bio dio velikog skandala sa popularnom srbijanskom pjevačicom Jelenom Karleušom. Sve to ga je na kraju ipak koštalo dresa bh. reprezentacije.

BHDINFODESK

Related posts

N/FSBiH razgovara sa perspektivnim Gigovićem oko promjene sportskog državljanstva

Urednik BiH Info Desk

Graz je sinoć bio u znaku Ivice Osima

Editor

Ajdin Hrustić – reprezentativac Australije posjetio BH Centar Springvale u Melbournu

Leave a Comment