Društvo

Mališani uživaju u prazničnoj zabavi na trgu u Sarajevu (VIDEO)

Građani Sarajeva proslavljaju Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine na Trgu Oslobođenja – Alija Izetbegović, gdje je cjelodnevna zabava organizirana zahvaljujući Vladi Kantona Sarajevo i Bosanskom kulturnom centru. U prisustvu brojnih pripadnika mlađe populacije prvi mart svim građanima čestitao je kantonalni premijer Edin Forto.

– Sretni smo što smo prvi put omogućili građanima da na otvorenom prostoru uživaju u jednom od najvažnijih praznika svoje domovine. To je prije svega važno za djecu da se imaju na osnovu čega sjećati obilježavanja Dana nezavisnosti i što je najvažnije osjetiti radost – rekao je za Fenu Forto.

Osmijesi na dječijim licima pokazuju da današnje druženje ima smisla, a počelo je zabavno-muzičkim programom u kojem su učestvovale predškolske ustanove, osnovne i muzičke škole, kao i folklorni ansambli iz Kantona Sarajevo.

Također, veliko interesovanje djece izazvala su druženja sa vatrogascima i policajcima na punktovima.

– To je dio dnevnog programa, u kojem sigurno najviše uživaju najmlađi sugrađani. U večernjim satima na pozornici na Trg Oslobođenja – Alija Izetbegović bit će upriličeni nastupi bh. grupa Regina i Gonzo – istakla je Feni Sanela Lemeš uime Bosanskog kulturnog centra.

Građanima je poručila da sa kostimiranim glumcima mogu napraviti fotografije u posebno dizajniranim selfi kornerima, pored čega prazničnu atmosferu upotpunjuju maskote Vučko i Groodvy.

Fena

Related posts

Odmor u Hrvatskoj skuplji od Kipra, Turske, Španije i Bugarske

Editor

Odjeci derbija: Navijači odgovorili na slogan bh. parade ponosa “Ima izaći” transparentom “Ima zabranit”

Editor

Međunarodna zajednica ponovo izigrala Bošnjake: Negiranje genocida i Spomenik miru u Srebrenici ne ide zajedno

Editor

Leave a Comment