Društvo Zanimljivosti

(Video): Moderne tehnologije su dobrodošle lopovima koji sada još lakše kradu automobile

Skupocjeni i nadasve moćni premium kompakt zapeo je za oko dobro obučenim lopovima kojima je trebalo manje od 20 sekundi za cijelu operaciju

Moderne tehnologije su dobrodošle svima, pa i lopovima koji sada još lakše otuđuju automobile.

Pomodna rješenja dovode napredne tehnologije u automobile, a nerijetko stvari dodatno zakompliciraju. I pritom otkrivaju nova ranjiva područja, posebno kada je otuđivanje u pitanju.

Keyless sustav je jedna od takvih tehnologija koju će mnogi doživjeti “bespotrebnom” i “suvišnom”, ali i pokazati kako elegantno je sada moguće otuđiti vozilo.

Najnoviji primjer dolazi iz okolice Northamptona u Velikoj Britaniji, gdje je nadzorna kamera snimila krađu BMW-a M140i.

Skupocjeni i nadasve moćni premium kompakt zapeo je za oko dobro obučenim lopovima kojima je trebalo manje od 20 sekundi za cijelu operaciju.

Jedan od kradljivaca je prvo skenerom uhvatio signal ključa auta, dok je drugi s drugim uređajem (odašiljačem) stajao uz BMW i čekao signal.

U trenutku kad je signal uhvaćen dobiva ga njegov suradnik i odmah otključava auto i odlazi. Cijela stvar doslovno je trajala 20 sekundi.

Stoga, ako imate auto s ovakvom tehnologijom držite ključeve dalje od ulaznih vrata i zidova uopće.

Related posts

Zbog ubistva u Sarajevu: Interpol raspisao crvenu potjernicu za Sašom Golubom

BHD Info Desk Administrator

U posljednjoj deceniji broj prvačića u Federaciji BiH se prepolovio

Urednik BiH Info Desk

Protesti novinara u Sarajevu za sve kolege iz Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment