Moj stav

Advokat Nobilo: Slučaj Dragičević bit će jedna od najvećih obmana u historiji BiH!

banner

Advokat Anto Nobilo bio je dio pravnog tima vezanog za slučaj ubijenog Davida Dragičevića u Banjoj Luci. Uskoro će se navršiti godina otkad je umro David Dragičević, a za njegovu smrt još niko nije odgovarao.

Cijeli su slučaj pratili veliki protesti, a stvari su kulminirale krajem prošle godine, kad je Davidov otac Davor Dragičević pobjegao iz zemlje.

Nobilo je u međuvremenu napustio pravni tim, a sad je za Face TV komentirao cijeli slučaj.

– Čujte, meni se jednostavno ne da komentirati Dragičevića. Dragičević ni za jednu svoju tvrdnju nikad nije dao dokaz, ali je sve palo na plodno tlo. Kako je bilo, Duško Tomić, advokat iz Sarajeva, nazvao me prošlog ljeta i zamolio da pomognem jednom konobaru, ocu jer su mu ubili sina, policija, i da zataškavaju ubistvo. Prve reakcije su bile pozitivne, imali su pravo protesta. Nisu mi rekli ko zataškava, država, policija. Ali to se pretvorilo u politički pokret koji je trebao tresti Milorada Dodika i Republiku Srpsku. I to nije veliki problem, ali desile su se lažne vijesti. Oni su lažnim tvrdnjama mobilizirali narodne mase – rekao je Nobilo dodajući:

Neću u detalje, morao bih otkrivati postupak. Sad će biti godinu, uzmite što je sve Dragičević govorio, koga je sve optužio, to su na desetke ljudi.

Povukao se, kako kaže, kada su s lažnim tvrdnjama mobilizirali narod zbog političkih ciljeva, a gdje je istraga samo alat.

– To nije moj rat. Ja sam stranac u BiH, ne bavim se politikom, a ne želim biti negdje gdje se lažne informacije plasiraju. Nažalost, vi novinari nikad niste provjerili nijednu njegovu tvrdnju. Kažete meni da opstruiram istragu, nikad ga niste pitali na temelju čega to tvrdi. Što sam ja napravio, tužilac nam je dao cijeli spis. Sugerirali smo što treba napraviti, ali mi ne vodimo istragu, nemamo te ovlasti. Ja nisam mogao opstruirati istragu kad je ne vodim – govorio je Nobilo. 

Pozvao je da se stave sve Davorove tvrdnje na papir i da će sve postati jasno. 

– To je plodno tlo, dio naroda u RS ne vjeruje svojoj državi, policiji. U Federaciji ne vjeruju Dodiku. Mene postupak više ne interesira, ali slučaj ”Dragičević” bit će jedna od najvećih obmana u historiji BiH – rekao je Nobilo.

BHDINFODESK/INDEX

Related posts

KAD PUHALO „TVITA“ : Mladi Srbine, prije nego što napustiš Republiku Srpsku, zapitaj se?

Editor

TOLERANCIJA, DIJALOG I HUMANOST-PREDUSLOV BOLJE BUDUĆNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE – PROF.DR.ENES HAŠIĆ

Zijad Bećirević: UJEDINIMO SE U ODBRANI BOSNE I HERCEGOVINE

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment